10 idei utile pentru dormitoare mici

Și un spațiu mic poate fi amenajat cu gust și să fie foarte practic. Creați iluzia unui dormitor mai mare cu aceste 10 idei utile. Aflați cum să vă extindeți spațiul cu mobilier multifuncțional, alegerea culorilor potrivite, soluții distractive de depozitare și multe alte idei interesante!

1. Creați mai mult spațiu de depozitare

Obțineți o cameră ultra-confortabilă cu mobilierul și soluțiile de depozitare potrivite. Prea multe lucruri lasate pe scaune în cuier sau diverse rafturi la vedere, vor face dormitorul să pară mic și înghesuit. Sertarele mari plasate sub pat pot să servească la depozitarea păturilor, lenjeriei dar și altor lucruri personale, fără să-ți aglomerezi dormitorul cu comode, sau șifoniere în plus.

Un astfel de raft sub pat, poate adăposti și hainele de sezon în momentul când se trece la un alt anotimp. Astfel, veți putea păstra dulapurile pentru haine pe care le folosiți în mod uzual.

2. Acoperire parțială a ferestrelor

Nimic nu depășește lumina naturală. De ce să nu profitați de lumina soarelui și să vă acoperiți fereastra numai cu jaluzele și perdele minimaliste? Lumina naturală va face camera să pară mai mare și are și multe beneficii pentru sănătatea locuitorilor casei.

De asemenea, geamurile Salamander confectionate cu bluEvolution 92 sau greenEvolution 76 pot avea dimensiuni foarte mari si lasa foarte multa lumina naturala sa intre in camera.

3. Zugrăviți dormitorul în culori deschise

Când vine vorba de pereți, optează pentru culori deschise! Culorile mai deschise pot face camera să pară mai luminoasă. Pentru neutre, optați pentru gri sau maro deschis și pasteluri dacă doriți mai multă culoare.

Indiferent de culoarea pe care o alegeți pentru pereții, asigurați-vă că vopsiți tavanul într-o culoare diferită. Acest mic secret va crea impresia de mai mult spațiu.

4. Măriți-vă camera folosind oglinzi

Oglinzile sunt unul dintre cele mai vechi trucuri de amenajare interioară! Agățarea unor oglinzi în dulapul din dormitor va crea iluzia unui spațiu mai larg și mai extins. Oglinzile păcălesc ochiul uman să perceapă că dormitorul este mai mare.

Dacă aveți puțin spațiu pe perete așezați o oglindă dreptunghiulară mare, încercați să agățați o oglindă pe ușa unui dulap sau chiar pe ușa de la intrare. Oglinzile sunt cea mai ieftină modalitate de a face un dormitor să arate mai mare și, ca bonus, sunt complet funcționale!

5. Crează mai mult spațiu pe podea cu rafturi suspendate

Pentru spațiile mici, cu cât există mult spațiu de depozitare, cu atât e mai bine! Rafturile suspendate vă vor ajuta să organizați lucrurile fără a aglomera spațiul de trecere din dormitor. Sunt funcționale și stilate.

6. Folosiți mobilier care economisește spațiu

Mobilierul minimalist, care economisește spațiu, este o binecuvântare pentru dormitoarele mici! Un dormitor aglomerat cu multe piese de mobilier sau cu mobile de dimensiuni prea mari, poate face spațiul să pară și mai mic, așa că sfatul nostru este să planifici cu atenție fiecare metru. Uneori se recomandă să faci mobile la comandă, pentru a nu încerca să adaptezi ceva ce nu are mărimile potrivite. Este important și stilul ales, nu doar mărimea, de exemplu un pat tapițat va părea mai voluminos decât unul cu un alt design.

7. Folosește mobilier încorporat

Economisiți și mai mult spațiu cu piese de mobilier încorporate! Căutați noptiere care pot fi montate pe perete sau un raft de depozitare încorporat care poate fi așezat în spatele patului! Aceste articole sunt atemporale și vor oferi încă o opțiune funcțională pentru un spațiu mic.

Puteți depozita cărți, veioze și multe altele în aceste rafturi.

8. Fixare pe perete

Renunță la lămpile de podea sau cu suport pentru o soluție mai practică pentru un spațiu mic: aplicele de perete! Acest lucru va crea spațiu suplimentar și chiar poate elimina nevoia de noptiere.

La fel pentru televizor! Luați în considerare montarea lui pe perete în loc să fie pus pe o comodă sau măsuță.

9. Iluminarea stratificată va oferi camerei mici o anumită adâncime

Când vine vorba de iluminat, optați pentru mai multe surse de lumină, nu doar cea din plafon. Luminile de perete, lămpile de masă și lămpile de podea creează toate grade diferite de umbră și lumină și oferă spațiului tău mai multă profunzime.

Încercați să adăugați o lampă de podea în acel colț îngust sau întunecat al camerei, care este adesea trecut cu vederea! Acest lucru poate ajuta la reflectarea și mai multei lumini în cameră pentru a o face să se simtă mai spațioasă.

10. Folosește fiecare colț

Utilizează tot spațiul cu ceva funcțional. Tipurile de rafturi de colț sunt perfecte pentru orice cameră mică și creează un spațiu amplu de depozitare într-un loc ce altfel ar fi liber, nefolosit.

Rafturile de colț sunt perfecte pentru cărți, plante sau rame foto. Fii creativ și adaugă puțină culoare camerei tale cu rafturile de colț multicolore!

gazduire web gazduire website