100 de femei, 454 de bărbaţi și 31 de minori și-au pierdut viața pe cea mai periculoasă rută migratorie terestră din lume

Frontiera dintre Statele Unite şi Mexic a fost „cea mai periculoasă rută migratorie terestră din lume” în 2022, cu 686 de morţi sau dispăruţi raportaţi, potrivit unui raport al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie publicat marţi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Această cifră reprezintă aproape jumătate din cei 1.457 de migranţi morţi şi dispăruţi” înregistraţi pe continentul american pentru 2022, potrivit sursei citate.

„În 2022 au fost înregistrate 668 de decese în rândul migranţilor (100 de femei, 454 de bărbaţi, 31 de minori şi 83 de sexe şi vârste nedeterminate)” la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, se arată în raportul anual.

Deşi numărul deceselor a scăzut cu 8% faţă de 2021, bilanţul pentru 2022 „este probabil mai mare decât arată informaţiile disponibile”, din cauza lipsei cifrelor oficiale de la statul vecin Texas şi de la agenţia mexicană de căutare şi salvare.

Înecul este principala cauză de deces

content-image

Principalele cauze ale deceselor migranţilor de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic sunt înecul (212), accidentele rutiere sau decesele din cauza transportului nesigur (71), condiţiile meteorologice extreme şi lipsa de adăpost, hrană şi apă (156).

Aproape jumătate (307) dintre decese au avut loc în deşerturile Sonora şi Chihuahua. În comparaţie, 212 migranţi şi-au pierdut viaţa în deşertul Sahara în 2022, deşi OIM avertizează că nu dispune de cifre complete.

În America de Nord, ţările cu cele mai multe decese pe rutele migratorii sunt Mexic, Guatemala şi Cuba, spune OIM.

„Aceste cifre alarmante reamintesc clar nevoia că statele să ia măsuri ferme”, a declarat Michele Klein Solomon, director regional al OIM pentru America de Nord, America Centrală şi Caraibe, citată în comunicat.

Potrivit raportului, „una dintre cele mai îngrijorătoare tendinţe actuale este creşterea numărului de decese pe rutele migratorii din Caraibe, cu 350 de decese înregistrate în 2022, faţă de 245 în 2021”.Sursa

gazduire web gazduire website