4 motive sa faci o consultatie de rutina la o clinica de cardiologie in Bucuresti

Cardiologia se ocupa cu sanatatea inimii. Astfel, este de la sine inteles de ce un consult cardiologic ar trebui sa fie realizat in mod regulat. Daca acesta nu a fost realizat sau a trecut ceva timp de la ultimul, este timpul sa apelezi la o clinica de cardiologie din Bucuresti, mai ales daca prezinti anumite simptome sau riscuri de boli aferente.

Colaborarea cu o clinica de cardiologie ar trebui sa fie una permanenta. La fiecare simptom sau grija, trebuie sa poti apela la un cardiolog specialist pentru a primi explicatii, detalii sau chiar un plan de tratament corespunzator.

Iata patru alte motive pentru care ar trebui sa faci o consultatie de rutina la o astfel de clinica!

Experimentezi palpitatii

Acestea sunt definite ca simtirea propriilor batai ale inimii si sunt deseori un simptom al aritmiilor cardiace. Totusi, palpitatiile sunt provocate si de stilul tau de viata, mai exact de consumul ridicat de cafeina, de lipsa somnului, sau pur si simplu din cauza unui regim alert.

Astfel, palpitatiile pot indica boli cardiace, dar si boli psihice, precum anxietatea. Daca nu prezinti si alte simptome, sunt sanse ca medicul unei clinici de cardiologie din Bucuresti sa iti recomande o programare la psiholog.

Oboseala constanta, nejustificata

Oboseala nejustificata apare atunci cand inima nu mai poate pompa sange in cantitati suficiente pentru restul organismului. Astfel, acesta nu isi mai poate indeplini functiile corespunzator. Rezultatul principal este o stare de oboseala constanta, care apare chiar si in urma unei nopti pline de somn sau a unui stil de viata cat se poate de sanatos.

Starile de oboseala nejustificata pot fi un indicator al bolilor coronariene sau insuficientei cardiace. Daca le experimentezi, nu ar trebui sa stai prea mult pe ganduri si sa faci o programare pentru un consult de cardiologie in Bucuresti chiar acum.

Experimentezi dureri la nivelul toracelui

Evident, durerea toracica nu trebuie ignorata, mai ales atunci cand aceasta persista. Exista cunoscutele intepaturi ale inimii – totusi, acestea au loc deseori la nivelul muschilor din zona pieptului si nu la inima in sine. Totusi, daca intepaturile sunt frecvente si devin deranjante, trebuie sa te adresezi medicului cardiolog.

Durerile toracice pot dura chiar si zile sau saptamani. In acest caz, poate fi vorba de boli precum anxietate, infarct miocardic, boala cardiaca ischemica, pneumonia, pericardita sau astmul bronsic.

Analize care nu arata prea bine

Toate cele mentionate mai sus sunt simptome directe, pe care le poti simti zilnic, dupa caz. Totusi, interactiunea cu o clinica de cardiologie din Bucuresti poate fi necesara si daca, in urma analizelor medicale, prezinti urmatoarele:

  • Nivel crescut de colesterol;
  • Tensiune arteriala crescuta.

Totodata, supraponderabilitatea, obezitatea, prezenta diabetului, precum si un istoric de boli cardiovasculare in familie sunt alte motive importante pentru care ar trebui sa beneficiezi de servicii de cardiologie in Bucuresti.

Un medic cardiolog specialist te asteapta in cadrul clinicii UpMedical. Aceasta are la baza o structura multidepartamentala. Mai exact, in cadrul clinicii poti efectua si analize de sange sau imagistice, precum si consultatii cardiologice de specialitate!

Programeaza-te chiar acum – online sau telefonic!

(P)

Sursa

gazduire web gazduire website