5 mari predicții de design web pentru 2022

În fiecare an, în acest moment, blogurilor ca acesta le place să încerce să prezică ce se va întâmpla în anul următor. Este o modalitate de a trasa o linie sub arhivă și de a începe de la capăt. O întinerire pe care, în calitate de oameni, o găsim care afirmă viața.

În urmă cu zece ani, aș fi avut mare încredere în aceste predicții – până la urmă am avut dreptate în ceea ce privește adoptarea SVG, chiar dacă a durat un deceniu. Dar ultimii câțiva ani au arătat că web design-ul este strâns împletit cu lumea muggle, iar această lume este orice altceva decât previzibilă.

Deci, pe măsură ce ne uităm la ceea ce s-ar putea întâmpla în următorul an (sau cinci), gândiți-vă la asta mai puțin ca un set de predicții și mai mult ca pe o listă de dorințe.

PRONOSTICELE ANUL ULTITULUI
Când scriu această postare în fiecare ianuarie, îmi place să fiu sincer, aruncând o privire înapoi la predicțiile din anul precedent pentru a evalua cât de exacte (sau nu) au fost predicțiile mele.

Anul trecut am prezis că tendința pe termen lung pentru minimalism se va încheia, WordPress va scădea, criptomoneda va deveni mainstream și apoi mi-am acoperit pariurile spunând că vom face atât mai multe, cât și mai puține apeluri video.

Gradienții, maximalismul și revivalizarea anilor 90 ne-au îndepărtat de minimalism. Este încă popular, doar că nu la fel de dominant.

WordPress este încă cel mai mare CMS din lume și va continua să fie pentru ceva timp. Dar grija neobosită a constructorilor de site-uri fără cod la nivelul de jos și a fi depășit de un CMS mai bun la vârf, înseamnă că WordPress a depășit apogeul.

Predicțiile supra-umflate pentru BitCoin care ajunge la 100.000 USD până în decembrie 2021 s-au dovedit a fi un squib umed. În cele din urmă, valoarea Bitcoin s-a triplat doar în 2021. Cu toate acestea, odată cu microbascul și marile companii tehnologice care s-au mutat în arenă, este clar că moneda digitală a ajuns în conștiința publicului în 2021.

Și cum aș putea să greșesc cu mai multe, dar și cu mai puține apeluri video? Așa că o numesc prima mea curățare. Cu acea lăudare amețitoare, să aruncăm o privire asupra următoarelor douăsprezece luni.

LA CE NU SE AȘTEPTE ÎN 2022

Nu vă așteptați ca Metaversul să fie semnificativ în altceva decât în ​​marketing. Da, hardware-ul devine încet-încet mai disponibil, dar Metaverse în 2022 este ca și cum ai juca un MMORPG pe PS5: teoretic, foarte distracție, până când descoperi că absolut niciunul dintre prietenii tăi nu poate pune mâna pe o consolă.

Ignorați postările de pe blog care prevăd o tendință retro din epoca anilor nouă. Tot ce au făcut acei scriitori a fost să se uite la tendința epocii nouăzeci și să adauge un deceniu. Moda nu este matematică; sunt poetici. Retro se întâmplă atunci când oamenii găsesc o perioadă care rimează cu speranțe și temeri de astăzi. După ultimii doi ani, dacă revedem un deceniu, este probabil să fie sfârșitul anilor patruzeci.

În cele din urmă, nu vă așteptați la schimbări seismice. Designul materialului, derularea paralaxă și jQuery sunt încă la noi și sunt încă alegeri valabile în circumstanțele potrivite. Tendințele nu sunt îngrijite; nu încep în ianuarie și se încheie în decembrie.

5 Predicții de Web Design pentru 2022
Predicțiile tind să fie auto-împlinite. Așa că ne-am limitat la cinci tendințe despre care credem că sunt fie pozitive, fie, în cel mai rău caz, inofensive. Desigur, nu există garanții, dar dacă acestea se vor întâmpla, vom fi într-o formă bună pentru 2023.

1. BLOCKCHAIN-UL VINE
La baza industriei criptomonedei se află blockchain-urile. În termeni simpli, acestea sunt un set de date care pot fi adăugate, dar care nu pot fi editate sau șterse. Gândiți-vă la asta ca la un control al versiunii pentru date.

Ca și în majoritatea tehnologiei, primul val a fost o modalitate de a câștiga bani rapid. Cu toate acestea, dezvoltarea interesantă este tehnologia blockchain în sine și natura transformativă a abordării. De exemplu, Médecins Sans Frontières stochează dosarele medicale ale refugiaților în blockchain.

Imaginați-vă Internetul ca pe un set de date, care poate fi editat pentru o micro-taxă și care poate fi accesat liber de oricine, oriunde. În loc de milioane de site-uri, o singură sursă de adevăr, sigură și autonomă. Cineva undeva lucrează la asta.

2. POZITIVITATE ȘI JUCUĂ & A11Y
Chiar înainte ca evenimentele mondiale să devină o tiradă nesfârșită de știri sumbre, timpul se scurgea pentru un design plictisitor, corporativ și geometric sans-serif.

Am adăugat degrade, am adăugat personalitate, am îmbrățișat umorul. Și contrar logicii de afaceri stabilite, noi încă facem bani. În ultimii câțiva ani, designerii și dezvoltatorii au făcut eforturi extraordinare pentru a examina, testa și promova accesibilitatea și, datorită acestora, designul incluziv nu se mai bazează pe cel mai mic numitor comun.

În 2022, puteți face experimente fără a obstrucționa peste 10% dintre utilizatori.

3. TOTUL VERDE

Verdele are aceeași greutate vizuală ca și albastrul, este substanțial mai flexibil și, totuși, până în prezent, a fost radical subutilizat în designul digital.

Green are o asociere culturală proeminentă cu mediul. Într-un moment în care companiile tehnologice sunt disperate să-și sublinieze acreditările etice, companiile de marketing vor începe inevitabil să promoveze o schimbare a culorii mărcii către verde, ca o soluție rapidă pentru toate acele substanțe chimice aruncate, minele și mările pline cu plastic.

Am văzut deja că nuanțe de pământ dobândesc un atractiv popular. La celălalt capăt al scalei de vibrație, neonii sunt populari. Verdele cuprinde ambele abordări cu totul, de la înțelepți calmi la neoni acizi.

În 2022, dacă cauți o culoare care să surprindă momentul, uită-te la verde.

4. TEXTUL EROULUI
Se presupune că o imagine valorează 1000 de cuvinte, deși nu sunt sigur că cineva a încercat să o măsoare. Problema este că site-urile se bazează din ce în ce mai mult pe imagini stoc, așa că cele 1000 de cuvinte pe care le primim pot reflecta sau nu cu exactitate 100% din mesajul nostru.

În 2022, o mână de cuvinte bine alese vor valora mai mult decât o imagine, imaginile cu eroi trecând pe bancheta din spatele textului mare al erou. Acest lucru este ajutat de o serie de tendințe minore, dintre care cea mai notabilă este dorința companiilor de a privi dincolo de sans-serif geometric la o formă mai expresivă de tipografie.

Citind postările de predicții de pe alte site-uri decât acestea, aproape toată lumea este de acord cu textul mare erou care înlocuiește imaginile, ceea ce garantează practic că nu se va întâmpla. Totuși, la începutul lui 2022, aceasta pare să fie direcția pe care o luăm.

5. Aduceți zgomotul
Una dintre consecințele neașteptate ale ultimilor doi ani a fost o conexiune reînnoită cu natura. Complexitatea fără efort din natură este captivantă la nesfârșit.

Am început deja să popularizăm gradienții – nu există culori plate în natură – și următorul pas logic este adăugarea de zgomot.

În termeni vizuali, zgomotul este textura granulată care se află atât de frumos în ilustrațiile vectoriale. Zgomotul a intrat și ieșit din tendințe de ani de zile, împiedicat puțin de saltul în dimensiunea fișierului pe care îl creează. Cu toate acestea, cu tipurile de fișiere WebP și Avif, zgomotul este acum utilizabil pe site-urile de producție.

Proiectarea în 2022, atunci când aveți îndoieli, aruncați ceva zgomot asupra lui.

24 Manole
Manole24 este o agentie de marketing independenta, o echipa pasionata a carei misiune este sa livreze cele mai eficiente si durabile strategii digitale pentru afacerile care conteaza.
gazduire web gazduire website