5 Secrete de luat în considerare înainte să achiziționezi draperii pentru casa ta de vis

Atunci când îți amenajezi casa, există un element al decorului pe care pur și simplu nu îl poți ignora – draperiile. Ele reprezintă una dintre acele piese cruciale de decor care dau aspectul unei încăperi. De la ușoare și aerisite la substanțiale și ornamentale, de la culori solide la imprimeuri, de la țesături transparente la textile opace grele – posibilitățile sunt nesfârșite. Cu marea varietate de opțiuni, a face alegerea potrivită poate fi destul de dificilă. Iată câteva sfaturi rapide care te-ar putea ajuta:

#1: Alege materialul potrivit

Materialul joacă un rol vital în aspectul draperiilor și, în consecință, al camerei. De la dantelă transparentă la bumbac ușor, brodate de greutate medie până la catifea grea, opțiunile sunt nesfârșite.

Cei mai importanți 2 factori pe care ar trebui să îi iei în considerare atunci când alegi materialul sunt:

Cantitatea de lumină solară pe care o dorești în cameră.
De exemplu, draperiile blackout și cele din catifea blochează aproape de tot lumina, pe când cele din in permit luminii să pătrundă în cameră.

Starea de spirit și decorul camerei tale.
De exemplu, țesăturile mai grele se potrivesc încăperilor mai clasice, în timp ce țesăturile transparente funcționează cel mai bine în camere mai minimaliste.

#2: Alegerea culorii poate face sau distruge aspectul pe care ți-l dorești

Culoarea draperiilor ar trebui să fie în mod ideal sincronizată cu restul mobilierului. Poți alege fie draperii care se armonizează cu decorul, fie contrastează cu acesta.

Pentru un aspect armonios, alege draperiile într-o culoare care să completeze nuanța pereților tăi. Alternativ, dacă dorești ca draperia să fie în centrul atenției, alege o nuanță care să contrasteze cu mobilierul și pereții.

#3: Alegerea între draperii cu impremeuri sau monocrome

Pentru a răspunde la această dilemă, trebuie să ne uităm la restul decorului. Dacă toate celelalte piese de mobilier din cameră sunt de o singură culoare fără alte modele, alegerea cea mai potrivită ar fi draperiile imprimate. Opusul este valabil, de asemenea.

Un lucru de reținut este că imprimeurile adaugă greutate vizuală oricărui element. Prin urmare, o modalitate de a lucra cu draperiile imprimate este să le împerechezi cu mobilier de culoare uni accesorizată cu perne imprimate, covoare etc.

Ai putea folosi imprimeuri și modele geometrice pentru un stil contemporan, în timp ce imprimeurile florale s-ar potrivi decorului modern, clasic și romantic.

#4: Selectarea lungimii ideale

Draperiile care cad exact la nivelul podelei sunt la modă. Pentru un aspect mai dramatic, poți opta pentru o dimensiune a perdelei care este mai lungă cu câțiva centimetri, astfel încât draperiile să se băltuiască pe podea. Pe de altă parte, dacă ai copii, este mai bine cu perdele la câțiva centimetri deasupra podelei.

#5: Selectează țesăturile în funcție de întreținerea necesară

Țesătura și materialul unei perdele determină cum trebuie curățate și cât de des trebuie curățate. În timp ce toate perdelele și draperiile ar trebui spălate la fiecare 3-6 luni, există unele țesături care necesită mai multă îngrijire și altele care pot fi spălate la mașină.

Țesături cu întreținere redusă: Dacă ești în căutarea unor draperii care trebuie spălate de două ori pe an, optează pentru țesături din bumbac sau sintetice. Acestea pot fi spălate la mașină dacă nu sunt căptușite. Cele din urmă se pot spăla rapid la mână. O opțiune excelentă pentru cei cu alergii la praf sau pentru copii și animale de companie acasă.

Țesături cu întreținere ridicată: Orice draperie care are pliuri sau țesături trebuie curățată uscat, indiferent de material. Cu toate acestea, mătasea și draperiile transparente trebuie curățate uscat sau spălate manual în apă rece pentru a-și păstra culoarea și forma.

De asemenea, poți alege să aspiri draperiile și perdelele săptămânal dacă ești predispus la alergii de la praf.

Atunci când alegi draperiile, cel mai important este să ții cont de restul decorului din cameră.

Unde găsesc perdele și draperii ieftine și calitative?

Dacă vrei să achiziționezi perdele și draperii de care să fii mulțumit, intră pe https://perdeleacasa.ro și vei găsi o gamă variată de modele, culori și texturi pentru toate gusturile, la prețuri competitive.

Tot ce ai de făcut este să:

Selectezi modelul, selectezi lungimea și lățimea dorite, apoi tipul de manoperă:

Manopera rejansa
Manopera capse
Manopera rejansa speciala pentru galerie
Manopera tiv lat
Și plasezi comanda online. Atât de simplu!

gazduire web gazduire website