6 trenduri în SEO disponibile în 2023, expuse de specialiștii cu experiență

Optimizarea SEO este un domeniu care se modifică din ce în ce mai frecvent. Apariția și consolidarea domeniului de inteligență artificială, identificarea mai atentă a necesităților de îmbunătățire a site-urilor – iată doar două dintre elementele care sunt în continuă modificare în acest an.

În linii mari, se înregistrează un tot mai mare vector spre calitatea serviciilor de SEO prin prisma conduitei intuitive a utilizatorului, care, la rândul său, a devenit mai rafinat și mai „capricios” în tot ce înseamnă digital și content virtual.

În acest material, echipa SEOLITTE a grupat șase tendințe despre care poate că nu știai, dar care vor avea impact în acest an.

Trenduri în SEO 2023 – atenție la detalii

            Marketingul digital este foarte intuitiv pentru afacerile care vor o reprezentare cât mai bună. În primul rând, pentru că există câteva canale cooptate și interdependente pe care le poți folosi.

Așadar, în 2023 inovațiile ating și SEO, iată cele șase trenduri care par să dea tonul dezvoltării în această branșă a marketingului digitală:

 • Inteligența artificială (AI) în SEO – odată cu adoptarea din ce în ce mai mare a AI și a învățării automate, este posibil ca strategiile SEO să fie nevoie să încorporeze instrumente și tehnologii bazate pe AI pentru a îmbunătăți clasarea site-urilor și a optimiza experiența utilizatorului. Aceasta poate include utilizarea procesării limbajului natural (NLP) pentru a crea conținut care se potrivește cu intenția de căutare, utilizarea chatbot-urilor bazate pe inteligență artificială pentru a interacționa cu clienții și valorificarea învățării automate pentru a analiza comportamentul utilizatorilor și a personaliza conținutul.
 • Optimizarea căutării vocale – împreună cu popularitatea tot mai mare a asistenților vocali, cum ar fi Amazon Alexa, Google Assistant și Apple Siri, optimizarea căutării vocale va deveni din ce în ce mai importantă. Site-urile care își optimizează conținutul pentru interogări vocale vor avea un avantaj substanțial în 2023.
 • Optimizarea conținutului video – conținutul video continuă să crească în popularitate, iar optimizarea videoclipurilor pentru motoarele de căutare va fi crucială pentru succesul SEO în 2023. Aceasta poate include optimizarea titlurilor, descrierilor și etichetelor video pentru materialele plasate pe YouTube, precum și crearea de transcrieri video pentru ca motoarele de căutare să le indexeze mai eficace.
 • Mobile-First Indexing – având în vedere că majoritatea căutărilor au loc acum pe dispozitive mobile, Google a trecut, deja de câțiva ani, la indexarea mobile-first. Aceasta înseamnă că site-urile web care nu sunt compatibile cu dispozitivele mobile pot fi penalizate în clasamentele motoarelor de căutare. Tocmai de aceea în 2023, optimizarea pentru dispozitivele mobile e esențială pentru succesul oricărei campanii SEO.
 • SEO local – optimizarea căutării locale va continua să fie importantă. Companiile vor trebui să își optimizeze profilurile de Google My Business, să creeze conținut local și să creeze linkuri din aceeași vecinătate, pentru a-și îmbunătăți vizibilitatea în rezultatele căutării locale.
 • Factorii E-A-T: Expertiză, Autoritate și încredere – vor fi la fel de importanți pentru SEO și în 2023. Site-urile web care demonstrează că dispun de E-A-T vor avea un avantaj în clasamentele motoarele de căutare. Aceasta poate include conținutul creat de experți în nișa afacerii, afișarea de recenzii reale de la utilizatori și mărturii ale clienților, precum și faptul că site-ul e 100% securizat.

Beneficiile lucrului cu agenția SEOLITTE în strategia de SEO

Și pentru că un SEO este de calitate dacă e făcut de profesioniști, iată câteva avantaje ale colaborării cu SEOLITTE, agenția lider pe piața națională a serviciilor SEO:

 • Expertiză: SEOLITTE are expertiză în optimizarea pentru motoarele de căutare și în cele mai recente tendințe și algoritmi, oferind cele mai eficiente strategii SEO pentru a îmbunătăți clasarea site-ului tău. De asemenea, compania are 7 ani experiență și mai mult de 400 de clienți fericiți la activ!
 • Economie de timp: SEO poate fi un proces consumator de timp, iar colaborarea cu o companie SEO îți poate elibera timp pentru a te concentra pe activitățile de bază ale afacerii. SEOLITTE se poate ocupa de toate aspectele legate de SEO, de la analiza cuvintelor cheie la crearea de conținut până la crearea de linkuri.
 • Cost-eficiență: deși angajarea unei companii de SEO poate părea costisitoare inițial, poate fi mai rentabilă pe termen lung. SEOLITTE are expertiza pentru a oferi strategii SEO eficiente, care pot duce la o rentabilitate mai mare a investiției (ROI) și la creșterea veniturilor.
 • Rezultate mai bune: SEOLITTE are cunoștințele și instrumentele pentru a oferi rezultate mai bune. Specialiștii pot monitoriza performanța site-ului tău, pot lua decizii bazate pe date și îți pot ajusta strategia SEO în consecință pentru a obține rezultate scontate.
 • Avantaj competitiv: Lucrul cu o companie SEO îți poate oferi un avantaj competitiv, ajutându-te să depășești concurenții în rezultatele motoarelor de căutare. O strategie SEO eficientă îți poate crește vizibilitatea online și poate genera mai mult trafic către site-ul tău web, rezultând mai mulți clienți potențiali și conversii.
 • Acces la resurse: SEOLITTE are acces la o gamă largă de resurse, inclusiv instrumente SEO, software de analiză și informații despre marketing digital. Aceste resurse te pot ajuta să iei decizii în cunoștință de cauză și să rămâi în fața concurenței.

Nu mai amâna succesul promovării SEO și începe chiar acum să fii mai vizibil, grație serviciilor oferite de SEOLITTE.

SEOLITTE – agenția de digital marketing de care are nevoie afacerea ta!

Seolitte
Oferim servicii SEO în București pentru site-uri de toate dimensiunile. Capitala României găzduiește o mulțime de magazine, companii și întreprinderi individuale care tind să obțină o vizibilitate sporită pe online și, bineînțeles, un număr mare vânzări, iar serviciile de optimizare SEO în România sunt soluția optimă pentru a atinge acest obiectiv. Îmbunătățirea pozițiilor deținute în Google pe cuvintele-cheie potrivite și, desigur, creșterea numărului conversiilor pe site este misiunea de bază a experților SEO, iar noi, agenția de digital marketing Seolitte, ne axăm pe rezultate pe termen lung și suntem aici să te aducem în topul căutărilor din Google.
gazduire web gazduire website