8 MODURI UȘOARE DE A-ȚI ÎMBUNĂTĂȚI TIPOGRAFIA SITE-ULUI ÎN MAI PUȚIN DE 30 DE MINUTE

Tipografia este unul dintre cele mai importante elemente ale oricărui site, având un impact măsurabil de mare asupra mărcii și experienței.

Este atât de fundamental încât să faci modificări angro ale tipografiei tale – optarea pentru un font nou, schimbarea măsurării, creșterea importanței – este complexă și plină de potențiale pierderi de timp.

Dar există câteva modificări simple pe care le puteți face tipografiei, care nu vă vor rupe grila și pot fi realizate în 30 de minute sau mai puțin. Iată opt dintre cele mai ușoare.

1. Măriți contrastul culorilor

Când așează textul, este obișnuit ca designerii să vadă textul ca pe un bloc într-un design vizual. Relația unui designer cu textul este foarte diferită de cea a unui utilizator; un designer poziționează textul ca formă, un utilizator îl citește rând cu rând. În consecință, designerii tind să subestimeze cantitatea de text contrast necesară.

Textul gri deschis este frumos din punct de vedere estetic, dar inutil din punct de vedere funcțional. Textul este menit să fie citit și trebuie să îndeplinească standardele WCAG AA pe desktop și standardele WCAG AAA pe mobil – sau în orice situație cu multe surse de lumină ambientală. Cu cât textul este mai mare, cu atât mai multă libertate ai.

Textul ar trebui să fie testat temeinic pentru contrast, dar ca punct de plecare, textul de 18 px pe un fundal alb nu ar trebui să fie niciodată mai deschis decât #595959.

2. Strângeți spațierea capului

Marea majoritate a fonturilor sunt concepute pentru a fi utilizate ca text de corp – blocuri mari de text care rulează, cu mai multe linii lungi. Când a fost creat fontul, acesta a fost distanțat pentru această utilizare.

Spre deosebire de textul care rulează, titlurile tind să fie scurte și sunt înconjurate de mai multe spații albe – în special deasupra și dedesubt. Spațiile albe suplimentare inundează vizual spațiul negativ din formele cuvintelor și forțează literele să se separe.

Pentru a compensa, restrângeți spațierea dintre litere și cuvintele titlurilor cu 1–5%.

3. Slăbiți spațierea fără cuvinte

Când citim, creierul nostru nu scrie cuvinte literă cu literă; recunoaște formele de cuvinte și chiar formele grupurilor de cuvinte.

Cea mai mare parte a microtipografiei este preocupată de a nu perturba acele forme de cuvinte. Cu toate acestea, există momente în care doriți să împiedicați formarea cuvintelor și să permiteți caractere individuale.

Slăbiți spațierea dintre litere de pe orice text destinat să fie citit ca o serie de caractere, cum ar fi numere de serie, coduri de urmărire și date tabelare.

4. Utilizați fonturi de sistem pentru intrări

Confidențialitatea este o problemă importantă pentru utilizatori. Orice puteți face ca designer pentru a asigura utilizatorilor că datele lor sunt în siguranță, va crește UX-ul pozitiv al site-ului dvs.

Stilați intrările HTML pentru a utiliza fonturile de sistem — fonturile implicite setate de sistemul de operare cu care accesează utilizatorul dvs. site-ul. Acest lucru creează o delimitare clară între datele mărcii din fonturile mărcii și datele utilizatorului din fonturile utilizatorului.

Folosirea fonturilor de sistem în acest fel încurajează utilizatorul să se simtă proprietarul datelor lor, construiește încredere și crește conversiile.

5. Marcați paragrafele o dată

Paragrafele de text au nevoie de o indicație vizuală că au început. Există trei moduri în care acest lucru este transmis în mod normal: urmărirea unui titlu, cu un spațiu vertical înaintea paragrafului sau indentarea primului rând.

Fiecare paragraf ar trebui să utilizeze unul dintre acești indicatori și unul singur. Datorită naturii conținutului web și a avantajelor pe care le au titlurile pentru citirea rapidă a conținutului, pentru majoritatea site-urilor, cea mai bună alegere este o combinație între urmărirea unui titlu și spațierea verticală.

6. Folosiți stiluri autentice

Din diverse motive, de la disponibilitatea fonturilor până la optimizarea agresivă, este obișnuit ca site-urile să falsifice stiluri alternative folosind CSS. Literele cursive pot fi falsificate ca oblice cu o oblică, greutățile îndrăznețe pot fi falsificate utilizând setările implicite ale browserului, iar majusculele mici pot fi falsificate prin setarea textului la majuscule și reducerea mărimii fontului.

Aceste trucuri fac mai mult rău decât bine, creând forme de cuvinte distorsionate care întrerup fluxul natural al textului.

Dacă nu puteți utiliza litere italice autentice, îndrăznețe și majuscule mici, atunci nu le falsificați. Găsiți modalități alternative de a pune accent, cum ar fi schimbarea culorilor.

7. Folosiți ghilimele corecte

Apostrofele, ghilimele simple și duble sunt caractere specifice. Majoritatea fonturilor le oferă un glif care este diferit de tasta rapidă pentru ghilimele simple sau duble de pe tastatură.

Aceste ghilimele sunt denumite cel mai frecvent ghilimele „inteligente”, deoarece aplicațiile de procesare a cuvintelor au de obicei opțiunea de a fi „inteligente” în ceea ce privește simbolurile pe care le folosesc.

Utilizarea ghilimelelor corecte este una dintre cele mai simple moduri de a livra o bucată de text rafinată.

8. Trimiteți corect textul cu silabe

Silabarea este ruperea unui cuvânt pe două rânduri. Permite un text mai puțin extrem de ragged-dreapta și este vital pe dispozitivele mobile unde lățimea disponibilă a paginii este relativ mică în comparație cu desktop.

Web-ul are suport surprinzător de slab pentru separarea corectă în silabe, dar se îmbunătățește treptat și poate fi aplicat ca o îmbunătățire progresivă.

CSS vă permite să setați separarea prin silabe la niciun (fără cratime), automat (browserul se inserează automat) și manual (în care specificați unde ar trebui să apară cratimele folosind caracterul cratima moale).

Din punct de vedere tipografic, o cratima poate fi inserată în orice cuvânt care are cinci caractere sau mai mult; trebuie să existe cel puțin două caractere înaintea cratimei și cel puțin trei caractere după cratime.

Nu ar trebui niciodată să întrețineți trei rânduri consecutive de text, dar abordarea acestui lucru necesită JavaScript. Puteți minimiza această problemă mărind măsura.

24 Manole
Manole24 este o agentie de marketing independenta, o echipa pasionata a carei misiune este sa livreze cele mai eficiente si durabile strategii digitale pentru afacerile care conteaza.
gazduire web gazduire website