A fost înlăturat prin decret oficial

Un cunoscut jurnalist rus a declarat marți că generalul Serghei Surovikin, fost comandant al campaniei militare ruse din Ucraina, a fost demis din funcția de comandant al forțelor aerospațiale ale țării.

Nu a existat nicio confirmare oficială a relatării lui Alexei Venediktov, fostul director al postului de radio Eho Moskvî, dar acesta a fost citat de unele instituții ruse de știri pe rețelele sociale. Dl Venediktov a afirmat pe canalul său Telegram că generalul Surovikin a fost înlăturat din funcţie prin decret oficial, fără a oferi alte detalii. Generalul nu a mai fost văzut în public de la o revoltă de scurtă durată din 24-24 iunie a grupului de mercenari Wagner și a liderului său Evgheni Prigojin împotriva instituției de apărare a Rusiei.

În timpul revoltei, Serghei Surovikin a apărut într-un videoclip, arătând inconfortabil și fără însemne militare, îndemnându-l pe Prigojin să se retragă. După revoltă, posturile de știri din Rusia și străinătate au relatat că generalul Surovikin a fost anchetat pentru posibilă complicitate la aceasta.

Serghei Surovikin și-a câștigat porecla de „Generalul Armaghedon” în timpul intervenției militare ruse în războiul civil din Siria. În octombrie anul trecut, el a fost pus la conducerea operațiunilor militare rusești din Ucraina, dar în ianuarie acest rol a fost predat generalului Valeri Gherasimov, șeful Statului Major, iar dl Surovikin a fost numit adjunct al acestuia.Sursa

gazduire web gazduire website