Aceste alimente îți salvează ficatul în perioada de toamnă!
Ficatul este indiscutabil unul dintre cele mai importante organe ale organismului uman. Funcţionarea acestuia este legată în mod direct de alimentele pe care le consumăm. Acestea sunt în măsură să îi ajute funcţiile şi să determine organismul să îşi îmbunătăţească starea generală. Doctorul Carolin Desiderato ne oferă mai multe informaţii, relatează Rador Radio România. Tot ceea ce mâncaţi sau beţi trece oricum prin ficat. Iată şi câteva alimente care îi înlesnesc funcțiile.
Avocado
Avocado este foarte bogat în grăsimi sănătoase și oferă o mare varietate de beneficii pentru sănătatea organismului. Încărcat cu substanțe nutritive, facilitează activitatea ficatului în principal pentru că are un conţinut de glutation – un antioxidant destul de puternic care ajută la procesul de detoxifiere și curățare a organismului.
Sfecla roşie
Sfecla roşie ajută la curăţarea şi purificarea sângelui, contribuind la producerea de nutrienţi în organism, la buna funcţionare şi la reglarea activităţii ficatului.
Broccoli
Dacă doriți cu adevărat să vă mențineți ficatul sănătos, broccoli ar trebui să facă parte din alimentaţia dv. Studiile arată faptul că aceste legume îl pot proteja de excesul de grăsime. Cafeaua. Studiile au arătat că şi consumul de două până la trei căni de cafea pe zi are efectul pozitiv, protejează ficatul de problemele cauzate de alcoolul excesiv sau de o dietă nesănătoasă. Astfel, riscul de cancer de ficat este redus.
Ceai verde
Acest ceai conține un tip de antioxidanți numiți catechine. Au potențialul de a proteja împotriva anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul hepatic. Mai multe studii indică faptul că ceaiul verde îmbunătățește arderea grăsimilor, ajutând astfel la pierderea în greutate.
Ceapa
La fel ca usturoiul, ceapa este bogată în alicina, care este foarte importantă pentru buna funcţionare ficatului, ajutând la digestie şi eliminarea toxinelor.
Ghimbirul
Acesta tonifică ficatul. Facilitează eliberarea bilei, care este produsă de vezica biliară; astfel digestia grăsimilor este mai eficientă și se evită supraîncărcarea ficatului.
Lămâia
Lămâia este un aliment excelent pentru curățarea organismului, motiv pentru care este unul dintre fructele preferate ale ficatului. Bogată în antioxidanţi, în vitamina C, ea ajută ficatul să secrete mai multe enzime, contribuind la buna digestie a alimentelor şi oferind mai multă energie.
Merele
Acestea sunt fructe care oferă un mare ajutor pentru ficat. Merele sunt bogate în pectină, o fibră solubilă care scade colesterolul și elimină toxinele din organism.
Propolis
Extractul de propolis, obţinut de la albine şi uşor de găsit în farmacii, conţine substanţe bioflavonoide ce îmbunătăţesc funcţiile ficatului. Astfel, ele ajută la accelerarea detoxifierii organismului.
Somon şi ulei de măsline
Somonul este bogat în Omega 3 – o grăsime bună pentru protejarea ficatului. Uleiul de măsline conține și omega 9 – o altă componentă care este benefică pentru acest organ important. Atenţie! articolul are caracter informativ. Adresaţi-vă unui medic pentru mai multe informaţii.
Lăsați un comentariu