‘Acestea sunt crime de război’ / Avertismentul lansat de România

Ministrul Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu a declarat referitor la atacurile Rusiei asupra portului Ismail, că trupele ruse fac rău deliberat civililor ucraineni şi vizează infrastructura critică de cereale. Oficialul român a adăugat că acestea sunt crime de război, iar „România şi comunitatea internaţională îi vor trage la răspundere în justiţie pe toţi cei vinovaţi”.

„Sunt îngrozită de atacurile continue ale Rusiei asupra portului Ismail. Constant, trupele ruse fac rău în mod intenţionat civililor ucraineni şi vizează infrastructura critică a exportului de cereale. Acestea sunt crime de război. România şi comunitatea internaţională îi vor trage la răspundere în justiţie pe toţi cei vinovaţi”, a scris Luminiţa Odobescu, miercuri pe Twitter.

Rusia a atacat cu drone o instalaţie de depozitare a cerealelor şi de expediere de mărfuri, în apropierea Dunării, în regiunea Odesa (sud), anunţă miercuri oficiali ucraineni, relatează CNN.

Pompieri au controlat incendiul cauzat, însă complexul de producţie şi transbordare a fost avariat, anunţă într-o postare pe Telegram Consiliul Local Odesa. Nicio victimă nu a fost raportată, anunţă şeful militar Oleg Kiper.

Autorităţile ucrainene acuză Moscova de ţintirea deliberată a infrastructurii fluviale cu scopul de a bloca exporturile ucrainene, care alimentează temeri cu privire la securitatea alimentară a unor ţări sărace care se bazează pe exporturi ucrainene de cereale.Sursa

gazduire web gazduire website