[ad_1]
De cand oamenii au inceput sa manance carne si sa descopere noi forme de a gati si de a conserva pentru cat mai mult timp bucatile de carne, grasimea animala a fost un ingredient foarte des folosit. Untura de pasare de curte, cum ar fi cea de gaina, are capacitatea de a transforma mancarurile obisnuite in adevarate delicatese.
Continua sa citesti si descopera versatilitatea si beneficiile pe care untura de la pasari de curte o are atunci cand este folosita pentru a gati!
Aroma mai bogata
Cand sunt incalzite, grasimile de pasare elibereaza o aroma imbietoare care ofera un gust inedit mancarii. Gustul grasimii de pasare este suficient de subtil pentru a completa diverse preparate, facand-o un ingredient versatil atat in preparatele sarate, cat si in cele dulci.
Poti folosi untura de pasare de curte pentru a praji carne alba sau rosie, dar si legume, pentru a face prajituri fragede, dar o poti manca si simpla, pe o felie de paine de casa si cu putina sare grunjoasa presarata deasupra.
Proprietati superioare
Avand un punct de ardere mai mare decat untul, grasimea de pasare poate rezista la temperaturi ridicate fara sa se arda, facand-o ideala pentru prajire, coacere si sotare. Datorita continutului sau scazut de apa, alimentele prajite au o textura mai crocanta.
Compozitia unica a grasimii de pasare asigura o distributie uniforma a caldurii, mancarea fiind gatita uniform, iar sucurile fiind retinute in interior.
Aceasta calitate face ca grasimea de pasare sa fie potrivita pentru prajirea carnii de pasare de curte, cum ar fi curcanul sau puiul, facand ca pielea sa fie aurie si crocanta, in acelasi timp pastrand carnea suculenta si aromata.
De asemenea, untura de pasare poate fi folosita si pentru a sota sau coace legume, fiind un inlocuitor excelent pentru unt.
Potrivita pentru conservarea pe termen mediu si lung
Grasimea de pasare de curte are proprietati de conservare remarcabile si care au fost valorificate de secole. Datorita saturatiei mari, grasimea rezista la oxidare si alterare, ceea ce o face ideala pentru conservarea anumitor alimente, precum carnea.
O metoda traditionala, pe care o foloseascu chiar si bunicii, este folosirea grasimii de pasare pentru confit, o tehnica de gatit care presupune gatirea lenta si conservarea carnii in propria grasime. Aceasta metoda face carne sa fie frageda si aromata, putand fi pastrata pentru o perioada lunga de timp in borcane de sticla inchise ermetic.
In plus, grasimea de pasare are o perioada lunga de valabilitate atunci cand este depozitata corespunzator. Pastrata intr-un recipient ermetic si refrigerata, poate rezista luni de zile fara a-si pierde aroma sau calitatea. Acest lucru face ca grasimea de pasare sa fie un ingredient care ar trebui sa se afle in orice bucatarie.
Indiferent pentru ce folosesti untura de pasare de curte, aceasta ar trebui sa se gaseasca mereu in frigiderul tau.
Daca vrei sa te intorci la obiceiurile bunicilor si sa folosesti doar ingrediente naturale, precum carne de pasare de tara si untura de gaina, la ferma Ograda Verde vei gasi intotdeauna doar produse de bacanie proaspete de cea mai buna calitate. Gateste cele mai bune preparare, sanatoase si delicioase, cumparand de la Ograda Verde!
(P)
[ad_2]
Source link
Lăsați un comentariu