Aflați 12 sfaturi de editare video pentru începători

Dacă doriți să aflați sfaturi de editare video pentru ca conținutul să devină viral, sunteți în locul potrivit! Aici vei descoperi elementele esențiale care îți permit să transmită emoție celor care urmăresc și, în acest fel, să-ți mărească punctele de vedere.

Producția de conținut vizual este din ce în ce mai în creștere în marketingul digital. Prin urmare, este esențial să cunoașteți câteva sfaturi de editare video și să folosiți tehnici pentru a crea producții cinematografice. Aceasta face parte din procesul de profesionalizare a pieței digitale, făcând lucrările surprinzătoare. 

Chiar dacă conținutul este regele unei bune strategii de publicitate, aspectele vizuale devin esențiale pentru a vinde bine o idee. Utilizarea marketingului video este deja prezentă în rutina mai multor companii și producători de materiale digitale. Dacă vrei să înțelegi cum să începi o carieră de succes în editare video, știi că există o piață mare care solicită profesioniști calificați. 

Pentru a vă face călătoria și mai ușoară, consultați acest ghid complet pe care l-am organizat cu cele mai bune sfaturi pentru cei care doresc să lucreze cu editarea video. În ea, vom acoperi următoarele subiecte:

  • Cum pot videoclipurile să facă diferența în marketing?
  • Cât de importantă este editarea videoclipurilor?
  • Care sunt sfaturile bune de editare video pentru începători?
  • Cum să îmbunătățești videoclipurile?

Cum pot videoclipurile să facă diferența în marketing?

Crearea de conținut video este un instrument extrem de important pentru companii pentru a-și îmbunătăți comunicarea cu clienții. Conform datelor colectate de wyzowl , o companie cu experiență mondială în videoclipuri explicative, 92% dintre specialiști în marketing iau în considerare utilizarea conținutului video pentru a crește înțelegerea de către utilizatori a unui produs sau serviciu. În continuare, vă arătăm cum pot face diferența în strategia dvs. Urmare!

Prezentați beneficiile clienților

Acest lucru este esențial, deoarece consumatorii fac o achiziție doar atunci când înțeleg beneficiile pe care le primesc prin finalizarea achiziției. Astfel, o parte atât de mare de profesioniști consideră utilizarea video-ului ca un instrument esențial pentru a dialoga într-un mod simplu și obiectiv cu publicul.

Creați o experiență completă de cumpărături

Imaginați-vă, de exemplu, că compania dvs. vinde orice echipament care are nevoie de un ghid pas cu pas pentru a fi folosit în scopul său. În loc să trimiteți conținut în acele cărți alb-negru, puteți crea un videoclip grozav și puteți trimite linkul către clientul potențial.

Optimizați resursele

Prin această mică acțiune este posibilă reducerea costurilor, ghidarea consumatorului asupra bunei utilizări a echipamentelor sale și chiar îmbunătățirea experienței de cumpărături a clientului. Prin urmare, aceasta este una dintre piețele cu cele mai multe oportunități în mediul digital.

Cât de importantă este editarea videoclipurilor?

Orice lucru bun necesită planificare zilnică și finisaje. Atunci când creați un videoclip, chiar și cu un scenariu, strategie de conținut, vorbire adecvată și un mediu bun, editarea oferă un finisaj profesional materialului.

Procesul de editare poate avea mai multe funcții în cadrul unui proiect. Servește la eficientizarea conținutului pentru a-l adapta la condițiile de distribuție sau se poate folosi și strategii de editare pentru a sublinia un anumit mesaj centrat pe o singură idee.

În plus, editarea este importantă pentru a crea câteva pauze în dialog și pentru a face conținutul mai atractiv pentru public. Un bun exemplu este munca pe care o vedeți în unele trailere de filme la cinema.

Care sunt sfaturile bune de editare video pentru începători?

Există câteva acțiuni pe care le puteți lua pentru a asigura o producție de calitate. Astfel, poți crea conținut cu adevărat atractiv în acest format și, în consecință, îți poți cuceri persoana. Dacă abia sunteți la început, iată câteva sfaturi de editare video pe care le-am separat.

1. Setați intenția video

Înainte de editare, există câțiva pași importanți care pot afecta calitatea videoclipului și, de asemenea, pot influența acoperirea și vizionarea acestuia . Printre acestea se numără și definiția intenției videoclipului.

De exemplu, imaginați-vă că doriți să dezvoltați conținut vizual care are scopul de a surprinde cumpărătorii. Deci, dacă încorporezi elemente de umor, de exemplu, reacțiile pot fi diferite de cele planificate.

Aceasta nu este întotdeauna o problemă. Dar în unele situații este posibil ca performanța video să fie mult mai mică decât se aștepta din cauza unei erori de planificare. Prin urmare, este important să te oprești și să te gândești la ce fel de emoție intenționezi să provoci celor care urmează să o vizioneze. Cu aceasta, vă puteți asigura că obiectivele vor fi pe deplin atinse.

2. Înțelegeți elementele

Vrei să faci videoclipuri ucigașe care devin virale? Deci, este important să știm care sunt elementele care fac parte dintr-un astfel de format de conținut. Înțelegând aceste aspecte, este mai ușor să editați și să obțineți piese rafinate.

De exemplu, pentru a realiza un videoclip despre un nou produs care urmează să fie lansat pe piață, este necesar să aveți imagini bune ale acestuia, efecte sonore adecvate care să trezească emoție în oameni , iluminare bună pentru a asigura calitatea imaginii astfel încât editarea să fie mai usor, pe langa alte aspecte.

Ca atare, merită să înțelegeți ce afectează puterea piesei dvs. pentru a vă asigura că videoclipul dvs. implică oamenii și aduce o performanță bună strategiei dvs.

3. Folosiți o lumină bună

A avea un scenariu, declanșarea emoțiilor și utilizarea efectelor sonore sunt importante, dar dacă nu ai o iluminare adecvată, probabil că nu vei putea salva videoclipul în momentul editării.

Iluminarea asigură că totul este clar și ușor de văzut. În plus, prin ea calitatea imaginii tinde să fie mai bună. Imaginați-vă că vedeți conținut întunecat, că nu puteți identifica oamenii. Când se întâmplă acest lucru, experiența consumatorului nu este foarte bună, nu-i așa?

Prin urmare, este necesar să investiți în articole care optimizează lumina locației scenei. Există mai multe instrumente accesibile pentru a le incorpora în scenariu. De exemplu, este ușor să găsiți softbox-uri pentru valori rezonabile. Folosirea benzilor led este, de asemenea, interesantă pentru a da o notă specială spațiului.

4. Setați unghiurile

Unghiul de fotografiere este un alt punct pe care chiar și cel mai puternic software de editare îl poate corecta cu greu. Astfel, pentru a evita complicațiile este important să acordați atenție acestui aspect.

Pentru aceasta, merită să faceți teste înainte de a începe înregistrarea. De exemplu, puteți realiza un scurt videoclip experimentând cu o fotografie aliniată lateral sau centrată. De asemenea, puteți modifica iluminarea pentru a vedea cum arată.

Prin setarea unui unghi bun pentru înregistrare, pasul de editare devine mai simplu, iar conținutul tău mai puțin amator . Astfel, cresc șansele de a obține o implicare bună în videoclip și de a ajunge la semne expresive de vizualizări.

5. Organizați fișierele

Acest sfat este foarte important. La urma urmei, lipsa de organizare duce la uitarea elementelor importante la editare. Cu alte cuvinte, un videoclip care ar putea fi excepțional poate ajunge să nu provoace atât de mult impact din cauza mizeriei.

În acest fel, merită să încărcați videoclipurile într-un folder, să aveți efectele sonore în altul, să setați locații separate pentru diferite proiecte și să vă asigurați că toate elementele esențiale sunt disponibile și ușor de identificat la editare. Cu aceasta, te asiguri că totul este perfect, așa cum a fost planificat.

6. Separați momentele bune din fiecare scenă

Definirea celor mai bune scene este foarte importantă pentru calitatea video. Prin urmare, este esențial să priviți cu calm tot materialul, să înțelegeți ce are sens pentru scopul videoclipului și, în acest fel, să separați ce este mai bun din filmare.

Făcând această parte, puteți avea idei despre cum să vă potriviți în fiecare pas, ce efecte sonore pot apărea, dacă este posibil să puneți un conținut interactiv care să facă persoana să se implice sau nu.

Astfel, ai material care îți permite să-ți optimizezi rezultatele și să ajungi la mai multe persoane pe rețelele de socializare sau oriunde unde sunt difuzate videoclipurile.

7. Alegeți un software bun

Definirea software-ului pe care îl vei alege este, de asemenea, un pas important atunci când vine vorba de a face o editare bună. Dacă bugetul permite, merită să investești în resurse plătite care au mai multe caracteristici și au de obicei o interfață mai simplă și mai ușor de utilizat.

Un alt punct de luat în considerare atunci când utilizați software-ul este dacă să alegeți un sistem popular, cum ar fi Photoshop, sau să investiți într-o alternativă mai puțin cunoscută. Gândind obiectiv, pentru cei care au puțină experiență, merită să parieze pe o versiune populară și deja validată în piață.

Acest lucru este esențial pentru a găsi conținut gratuit care să vă ajute să vă folosiți bine software-ul, pe lângă faptul că vă puteți curăța îndoielile prin forumuri, comunități și suportul propriu al companiei.

8. Faceți tăieturi în momentele de acțiune

Această tehnică este o alternativă excelentă pentru a crea scene atractive pentru publicul țintă. Practic, ar trebui să tăiați când scena este în mișcare, nu când se termină. Astfel, videoclipul tău va avea mai multă fluiditate și calitate.

Prin urmare, dacă vrei să ai videoclipuri care să-ți cucerească persoana și să se implice în ceea ce a fost publicat, este important să investești în acest sfat și să ai grijă de reduceri în momentele de acțiune.

9. Folosește declanșatoare mentale

Este important să știi cum să folosești declanșatoarele mentale în momentele adecvate din videoclip pentru a-ți apropia persoana și pentru a obține mai multe vizualizări asupra conținutului. Astfel, merită să încorporezi acest instrument în editarea video pentru a asigura succesul strategiilor tale.

Pentru a face acest lucru, faceți tăieturi în editare și plasați acest dispozitiv în spații strategice din videoclipul dvs. Cu toate acestea, este important să acordați atenție să nu forțați și să pierdeți naturalețea și fluiditatea videoclipului. Merită să studiezi calm și să ceri pe cineva să-l urmărească după finalizare. Dacă este necesar, faceți modificări pentru a asigura o mai mare persuasiune și eficiență.

10. Transmite emoție

Problemele tehnice sunt importante pentru un videoclip. Cu toate acestea, numai acest lucru nu face ca conținutul să atingă o rată de vizionare ridicată. Aspectele emoționale nu pot fi omise în momentul editării.

Așadar, dacă există scene în care totul a ieșit perfect, dar nu a existat nicio legătură cu cine urmează să vizioneze, lăsați-o deoparte când editați videoclipul. Prin urmare, este important să înțelegeți durerile și dorințele persoanei dvs.

Având în vedere acest lucru, aveți tot ce aveți nevoie pentru a realiza un material excepțional care poate genera rezultate mai expresive.

11. Utilizați efecte sonore

Ați văzut vreodată un videoclip în care sunetul a apărut? Atenția ta cu greu este asupra lui, nu-i așa? Conținutul cu calitatea sunetului și efectele sonore proaste nu sunt la fel de eficiente pentru a reține publicul și a garanta o rată bună de vizionare.

Asadar, primul pas este sa investesti intr-un microfon de calitate care sa certifice ca nivelul sunetului va fi adecvat. De asemenea, este esențial să ai muzică și efecte care să transmită emoție.

Merită să faci un test. Închideți ochii după înregistrare și simțiți ce vă traduc sunetele. Dacă audio-urile folosite sunt plăcute, șansele tale de succes cresc. Datorită importanței acestui aspect în rezultatele tale, acesta este unul dintre sfaturile de editare video pe care nu trebuie să le neglijezi.

12. Aveți un scenariu

Crearea unui scenariu bun face parte din orice proces creativ . Chiar și înregistrările lui Leonardo da Vinci sunt pline de schițe, realizate pentru lucrări care sunt până astăzi un simbol al artei și frumuseții.

Astfel, profesioniștii epocii moderne trebuie să schițeze și să dezvolte un scenariu frumos înainte de a continua cu etapa artistică a videoclipurilor lor. În această planificare, puteți defini mesajul pe care conținutul ar trebui să îl poarte și să aliniați această idee cu limbajul adecvat pentru obiectivele proiectului.

Cum să îmbunătățești videoclipurile?

Primul pas în optimizarea videoclipurilor este prin virtuțile captării imaginii și sunetului. Chiar și cu o lucrare de editare frumoasă, nu este posibil să ascunzi calitatea proastă a echipamentului.

Astfel, investiția într-o cameră și un microfon bun contribuie deja la a avea material grozav cu care să lucrați. Un alt punct important se referă la iluminare și la strategiile de lumină și umbră care pot fi aplicate. Dacă folosești niște lumini colorate și bine plasate, este posibil să construiești o stare de spirit cinematografică în videoclipurile înregistrate într-un colț al casei.

Prin câteva sfaturi de editare video poți să ieși dintr-un nivel de amator și să dobândești abilități profesionale. Cel mai important este să te pui în mișcare și să implementezi ideile pe care le înveți pe parcurs. Nu vă faceți griji că aveți toate cunoștințele din lume , doar aveți încredere în dăruirea și creativitatea dvs. pentru a produce conținut uimitor.

gazduire web gazduire website