Alertă meteo – ANM a emis cod galben și cod portocaliu pentru următoarele două zile în mare parte din țară/ HARTĂ

ANM a emis atenționare Cod Portocaliu de caniculă pentru Capitală și șapte județe pentru luni și marți. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

„În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”, anunță Administrația Naționale de Meteorologie.

De asemenea, meteorologii au emis și o atenționare Cod Galben.

„În intervalul menționat (luni și marți n.r.) valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală
(ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 24 de grade.

Specialiștii precizează că valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

content-imageSursa

gazduire web gazduire website