Algeria refuză cererea Franței de survolare a spațiului aerian în timpul crizei din Niger

Algeria a refuzat o cerere a Franței de survolare a spațiului său aerian în cadrul unei operațiuni militare, a anunțat postul de radio al statului algerian, citat de Reuters.

Algeria a refuzat o cerere franceză de survolare a spațiului său aerian pentru o operațiune militară în Niger, după lovitura de stat din 26 iulie. Algeria se opune oricărei acțiuni militare străine în Niger și susține diplomația pentru a restabili ordinea constituțională, au explicat algerienii, potrivit mediafax.

Autoritățile din Algeria au declarat în repetate rânduri că sunt împotriva oricărei intervenții militare străine în regiunea Sahel, temându-se de efecte precum o invazie de migranți pe teritoriul său, a declarat, pentru Reuters, o sursă guvernamentală.

„Suntem împotriva loviturii de stat, dar suntem și împotriva unei acțiuni militare care ar înrăutăți situația din Niger și nu numai în Sahel”, a declarat sursa care a dorit să rămână anonimă.

Autoritățile franceze nu au comentat informațiile furnizate de algerieni.

Franța avea aproximativ 1.500 de soldați în Niger, înainte de lovitura de stat de luna trecută. Nu se știe la ce operațiune militară s-au referit algerienii, dar Franța nu a anunțat că va interveni militar pentru a-i înlătura pe liderii armatei care au ajuns la putere în Niger.

Principalul bloc regional din Africa de Vest, Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS), a anunțat săptămâna trecută că a convenit o „zi Z” pentru o posibilă intervenție militară în cazul în care eforturile diplomatice eșuează.Sursa

gazduire web gazduire website