Bani mai mulți pentru acești angajați! Cine beneficiază de tichete de masă mărite de la 1 august 2023

[ad_1]

Bani mai mulți pentru acești angajați! Cine beneficiază de tichete de masă mărite de la 1 august 2023.

Noua valoare a tichetelor de masă s-a modificat începând cu data de 1 iulie 2022. Iar în prezent, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 30 de lei.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, de la 1 august 2023, o parte dintre angajații din România vor primi tichete de masă cu valoare mai mare.

Bani mai mulți pentru acești angajați!

Mai exact, valoarea tichetelor trebuie să crească începând cu data de 1 august 2023 la suma de 35 de lei. Iar începând cu 1 ianuarie 2023, reprezentanții Guvernului își propun că aducă o nouă majorare, valoarea tichetelor ajungând la suma de 40 de lei.

Reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei. Iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei.

În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii .”, a menționat Marcel Ciolacu.

Cine beneficiază de tichete de masă mărite de la 1 august 2023

Chiar dacă valoarea maximă a tichetelor de masă va fi de 35 de lei, începând cu data de 1 august 2023. Nu toți angajații se vor bucura de tichete majorate, deoarece, chiar dacă valoarea tichetelor crește. Firmele nu sunt obligate prin lege să ofere această valoare maximă.

Concret, angajatorul este cel care hotărăște dacă poate sau nu să ofere tichete cu valoarea mai mare. Trebuie să fie analizată disponibilitatea fondurilor necesare și să se vadă dacă acest beneficiu poate fi acordat. Mai mult, situația economică dificilă și creșterea prețurilor pot constitui motive în plus pentru care firmele nu vor putea oferi tichete cu valoarea majorată.

Mai mult decât atât, există unele firme care nu acordă deloc tichete de masă. Iar angajații nu beneficiază de acest drept.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In……[ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website