Care sunt țările deja calificate la Euro 2024 și cine mai are șanse de calificare

Preliminariile pentru calificarea la Campionatul European din Germania, din 2024 ajung marți la ultimul episod. 19 din cele 20 de locuri disponibile prin calificare din grupe au fost deja ocupate, soarta ultimului fiind decisă marți seara.

Un total de 24 de echipe vor participa la turneul din vara anului viitor din Germania, gazdele fiind calificate automat, conform Mediafax.

Există 20 de locuri disponibile în urma procesului de calificare, iar 19 națiuni și-au rezervat deja locurile pe această cale.

În lupta pentru ultimul loc, remiza 1-1 în Armenia, de sâmbătă, face ca Țara Galilor să fie nevoită să învingă liderul Grupei D, Turcia, marți, la Cardiff, și să spere că Croația va pierde puncte împotriva Armeniei.

Celelalte trei locuri vor fi decise prin play-off, cele 12 echipe participante la acest proces fiind determinate de performanțele lor în Liga Națiunilor 2022-23.

Tragerea la sorți a turneului va avea loc la 2 decembrie. Play-off-ul va avea loc în martie anul viitor.

Naționalele deja calificate sunt:

Germania (gazda), Albania, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Anglia, Franța, Italia, Olanda, Portugalia, România, Scoția, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Ungaria și Turcia.

Țara Galilor sau Croația sunt cele două reprezentative care se bat pentru ultimul loc.

Pentru cele 3 locuri desemnate în urma play-off-ului se bat următoarele 12 echipe.

Calea A: Polonia, Țara Galilor sau Croația, Estonia, una dintre Finlanda, Ucraina, Islanda

Calea B: Israel, Bosnia-Herțegovina, două dintre Finlanda, Ucraina sau Islanda

Calea C: Georgia, Grecia, Kazahstan, Luxemburg

La tragerea la sorți se vor stabili 6 semifinale și finalele aferente, ale căror câștigători vor obține un loc la Euro 2024.Sursa

gazduire web gazduire website