Ce este Data Science și care sunt aplicațiile sale în companii

Indiferent de segmentul în care operează compania dvs., știința datelor este esențială pentru a îmbunătăți performanța afacerii dvs. în ansamblu. Data Science poate contribui la decizii pentru Marketing, Vânzări, HR sau orice altă zonă a companiei.

Într-un scenariu de concurență ridicată pentru atenția consumatorilor și de transformare digitală în creștere, este esențial să utilizați cele mai inovatoare tehnici pentru a vă îmbunătăți afacerea. Într-o societate conectată, acest lucru trece direct prin utilizarea datelor relevante – și aici intervine Data Science .

În același mod în care există și studiul computerelor, sau chiar al politicii, știința datelor își propune să arunce mai multă lumină asupra unui subiect fierbinte. Până la urmă, informațiile sunt generate cu o viteză din ce în ce mai mare și devin importante pentru companiile care doresc să iasă în evidență. Fără îngrijire adecvată, șansele de succes sunt reduse.

Fie pentru a crește productivitatea echipei, fie pentru a realiza automatizarea de marketing , conceptul de Data Science este fundamental pentru afacerea dvs. Prin urmare, vom vorbi despre următoarele subiecte în acest articol:

Ce este Data Science?

Înainte de a aborda aplicațiile Data Science în compania dvs., trebuie să înțelegeți conceptul inițial. Data Science reprezintă diferite domenii de lucru care urmăresc să transforme o bază de date complexă mare în informații semnificative pentru o afacere . Pe scurt, deci, este vorba despre aplicarea metodologiei bazate pe date.

Traducerea gratuită în portugheză explică mai clar: Data Science. Adică reprezintă diverse funcții, metodologii și strategii care contribuie la utilizarea inteligentă a datelor în operațiunile și procesele organizațiilor din diferite sectoare. Conceptul poate fi aplicat în diferite scopuri.

Acesta este un concept care urmărește să unifice utilizarea datelor, statisticilor și a altor metode din domenii precum Matematica și Informatica pentru a înțelege mai precis diferitele situații de zi cu zi ale unei organizații, de exemplu. Acesta variază de la utilizarea unor mașini mai eficiente până la căutarea unei mai mari precizii în strategiile de comunicare.

Pe scurt, Data Science este un domeniu multidisciplinar care își propune să extragă perspective și cunoștințe din datele generate sau stocate de o companie. Subiecte precum data mining, Machine Learning și Big Data fac parte din universul celor care lucrează în zonă. Scopul este de a transforma informațiile în decizii.

Ce tipuri de analize sunt posibile?

După cum am spus, Data Science este un concept multidisciplinar, dar unele metodologii ies în evidență. Apoi enumeram principalele analize care pot fi efectuate folosind Data Science.

analiza descriptivă

Unul dintre cele mai relevante concepte din spatele Data Science este analiza descriptivă, care caută să găsească anumite comportamente regulate în cadrul unei operațiuni, de exemplu. Obiectivul este, de la descoperirea acestor tipare, să le putem clasifica, analiza și, în final, să înțelegem de ce este nevoie pentru ca acestea să devină mai eficiente.

analiza diagnostica

Analiza diagnostică, pe de altă parte, urmărește să identifice și să evalueze impactul și beneficiile unei acțiuni sau strategie. Adică să înțelegem mai multe despre performanța a ceea ce se realizează. În consecință, devine mai ușor de identificat ceea ce trebuie îmbunătățit.

analize predictive

O altă componentă importantă a conceptului Data Science este analiza predictivă. În practică, reprezintă utilizarea datelor și informațiilor pentru a prezice ceea ce s-ar putea întâmpla.

Nu vă faceți griji, nu este vorba despre presupuneri, ci despre o muncă realizată cu o bază tehnică din analiza datelor pentru a identifica tendințele și nevoile care vor apărea.

analitice prescriptive

De la recunoașterea modelelor intră soluția și etapa de optimizare a ceea ce a fost identificat anterior. Așa începe analiza prescriptivă, care urmărește să evalueze ceea ce s-a colectat pentru a prescrie acțiuni, strategii și căi care să permită, de exemplu, obținerea de rezultate mai bune sau utilizarea mai bună a resurselor disponibile.

Care sunt beneficiile aplicării Data Science?

Știți deja ce este Data Science și aplicația ei, dar cum poate acest concept să fie atât de relevant pentru zi de zi a organizației dvs.?

Păstrați și încântați clienții

Principalul beneficiu al aplicării Data Science este, tocmai, cu clientul final, deoarece contribuie direct la reținerea și încântarea consumatorilor care au legătură cu compania ta . Și cum se poate face asta?

Într-un mod mai simplu, este important să înțelegeți care sunt preferințele produselor și, astfel, să trimiteți buletine informative personalizate . De asemenea, este interesant să căutați modele și comportamente pentru a vă îmbunătăți produsul sau serviciul livrat.

În cadrul unei culturi a învățării, de exemplu, datele joacă un rol cheie, deoarece oferă resursele necesare pentru analize mai complete și mai precise, care sunt transformate în acțiuni și strategii eficiente.

Ajută la personalizarea produsului

Într-o perioadă de concurență intensă pe piață, posibilitatea de a personaliza experiența clienților cu brandul tău poate fi un factor de diferențiere. La urma urmei, consumatorii sunt mai pretențioși și nu vor doar mai mult din același lucru. Concentrarea strategiei de diferențiere pe cel mai mic preț, de exemplu, nu mai este suficientă pentru a reuși.

Prin urmare, este necesar să se investească în personalizarea produselor și serviciilor . Cel mai bun mod de a face asta? Cu informații relevante, de exemplu, despre ceea ce caută clientul atunci când face cercetări pe segmentul său. Treptat, rafinați ceea ce este livrat consumatorului, asigurându-vă că acesta acordă mai multă atenție mărcii dumneavoastră.

Personalizarea, însă, nu trebuie să se limiteze la produse și servicii, ea poate fi gândită cu ajutorul Data Science pentru întreaga experiență a consumatorului în călătoria lor. Acesta variază de la definirea layout-urilor și designul paginilor dvs. e. chiar. canalele în care compania dumneavoastră trebuie să fie prezentă pentru a comunica cu publicul.

Ajută la anticiparea cererilor de afaceri

Pornind de la o vedere internă, Data Science contribuie și la optimizarea proceselor, cum ar fi prognozarea cerințelor companiei dumneavoastră. Din conceptul de recunoaștere a modelelor, devine posibil să identificați anumite tendințe în organizația dvs.

Îmbunătățiți acțiunile de marketing

Știința datelor este, de asemenea, importantă pentru optimizarea rezultatelor muncii de comunicare. La urma urmei, identificarea și recunoașterea modelelor de comportament nu este utilă doar pentru optimizarea produsului final livrat consumatorului . Mai mult decât atât, informațiile generate de această lucrare pot fi valoroase pentru acțiunile de marketing digital .

Acesta poate fi folosit pentru a identifica cuvinte cheie care vor genera clasamente mai bune în motoarele de căutare și, astfel, vor crește traficul organic către paginile dvs. De asemenea, servește la identificarea modului și a tonului vocii cel mai eficient de a comunica pe rețelele sociale și de a genera implicarea așteptată în cadrul acestor platforme.

Mai mult decât atât, Data Science vă ajută echipa de marketing să obțină un ROI (Return on Investment) mult mai mare . Precizia va permite acțiunilor întreprinse să devină mai eficiente, generând rezultate mai bune, cu mai puține resurse aplicate. Această performanță ajunge să afecteze pozitiv unele domenii, cum ar fi vânzările.

Îmbunătățește performanța financiară

Toate beneficiile enumerate ajung să indice un alt punct pozitiv: performanța financiară mai bună a organizației în ansamblu . Pentru început, toate investițiile realizate devin mai precise, evitându-se, de exemplu, risipa foarte semnificativă în strategiile adoptate, sau chiar în operațiunile de zi cu zi.

Exemplul de mai sus arată cum puteți face mai mult cu mai puține resurse în Marketing. Același lucru va fi valabil și pentru alte domenii ale companiei, precum crearea de produse și servicii, dar și în managementul oamenilor.

Evaluarea productivității, de exemplu, va deveni o sarcină mult mai simplă de îndeplinit – sau chiar va identifica care sunt talentele cele mai necesare pentru a satisface nevoile unei echipe. În cele din urmă, Data Science contribuie direct la utilizarea mai inteligentă și mai precisă a resurselor financiare ale unei organizații.

Care sunt aplicațiile posibile ale acestui concept?

Dar, în practică, cum se aplică Data Science în compania dumneavoastră? Verifică!

sisteme de recomandare

Data Science este foarte eficientă pentru cei care doresc să creeze sisteme de recomandare. Netflix însuși profită foarte mult de această funcție pentru a sugera filme și seriale într-un mod personalizat. Ați observat că fiecare cont este mai proeminent pentru diferite titluri? Are de-a face cu aplicarea conceptului Data Science.

Fabrica de date

Data Fabric este capabil să centralizeze toate informațiile și datele unei companii, astfel încât compania să le poată actualiza și utiliza într-un mod sincronizat. Este foarte important să vă adaptați la LGPD (Legea Generală a Protecției Datelor), sau chiar să vă îmbunătățiți acțiunile de Marketing .

cloud distribuit

Cloudul distribuit se referă la descentralizarea structurilor cloud utilizate de o organizație. Adică, în loc să folosiți un singur server, este posibil să vă distribuiți informațiile către diverși furnizori de tehnologie.

Procesarea limbajului natural

Următorul pas în evoluția inteligenței artificiale este Procesarea limbajului natural, care se referă la a permite sistemelor să înțeleagă conținutul text și audio, așa cum facem noi oamenii.

Blockchain

Blockchain este un lanț de blocuri cu date și coduri generate online. Principala sa aplicație este de a crește transparența și securitatea oricărui tip de tranziție. Compania dumneavoastră se poate organiza pentru a respecta confidențialitatea tuturor acestor informații.

Generarea de lead-uri și prognoza vânzărilor

Știința datelor poate fi folosită foarte mult pentru a face o prognoză mai precisă a generării de clienți potențiali și pentru un control mai bun al vânzărilor . Așa cum Google Analytics poate contribui cu aceste informații, acest concept asigură că totul este făcut și mai precis și mai complet, fără a pierde nimic.

Conceptul de Data Science, repetăm, este fundamental pentru cei care doresc să iasă în evidență într-un scenariu extrem de competitiv. Fără o aplicare profundă a practicilor dvs., tendința este ca afacerea dvs. să rămână în urma concurenților. Din analiza și utilizarea datelor, șansele de succes pentru compania dumneavoastră sunt sporite .

 

gazduire web gazduire website