Ce face ca un site să fie „rău”?

Un site web prost a ajuns în acest stadiu din cauza caracteristicilor care sunt dăunătoare performanței și navigării sale. Cunoașterea acestor detalii este importantă pentru a propune corecții sau chiar pentru a începe un proiect bun de la zero.

Te-ai oprit vreodată să te gândești că brandul tău ar putea avea un site web prost ? Nu vă faceți griji, nu spunem că este cu adevărat. Problema este că mulți oameni și companii nu înțeleg ce parametri sunt utilizați pentru a clasifica calitatea paginilor web . Drept urmare, ei pierd ocazia de a atrage mai mulți oameni și de a câștiga mai multă vizibilitate online.

Site-urile bune sunt construite cu îndeplinirea cerințelor din cele mai diverse domenii. Este important să vă preocupați de imagini, performanță, caracteristici și funcționalitate în timpul navigării. Dacă la aceste întrebări nu se răspunde, companiilor le este greu să obțină rezultatele pe care le așteaptă.

Așadar, dacă doriți să vă analizați site-ul pentru a propune ajustări, sau chiar să începeți să-l construiți și doriți să nu greșiți, această postare vă va fi de mare ajutor. Vă vom arăta care sunt factorii care fac un site web rău.

Are conținut puțin sau deloc

Conținutul este important pentru site-urile web pentru a putea construi autoritate într-un segment de piață. De aceea atât de multe companii au investit în marketingul de conținut în ultimii ani.

Ideea este de a vorbi despre diverse subiecte asociate cu principala activitate comercială și, în acest fel, de a arăta că firma este capabilă să ofere servicii bune sau să vândă produse de calitate.

Site-urile cu mult conținut oferă Google un răspuns foarte pozitiv. Mecanismele de monitorizare ale platformei, faimoșii algoritmi, clasifică mai bine site-urile care sunt bogate în informații și au o mulțime de link-uri .

Adică, cu cât un site este mai aglomerat și mai bogat, cu atât este mai bine văzut de Google, ceea ce are ca rezultat o poziție mai bună pe paginile cu rezultate ale motorului de căutare.

Pe lângă faptul că aduce autoritate, Content Marketing are și o influență pozitivă asupra veniturilor companiei.

Blogurile asociate cu site-urile companiei au potențialul de a capta mai mult trafic, adică persoane care sunt interesate de aceste conținuturi. După aceea, devine mai ușor să transformi acești oameni în clienți ai companiei. Este un ciclu care nu se termină niciodată!

Durează să se încarce

Ați vizitat vreodată un site web care durează mult timp să se încarce? Este cu adevărat enervant și slăbește întreaga experiență. Oricât de minimă este această întârziere, utilizatorul simte impactul și nu mai evaluează în același mod calitatea site-ului.

Dacă ținem cont că încărcarea site-ului este prima experiență pe care consumatorul o are la accesare, atunci totul începe prost de acolo.

Astăzi, timpul mediu de încărcare pentru o pagină web este de trei secunde. Acesta ar trebui să fie numărul obiectivului pe care ar trebui să se bazeze fiecare companie.

Desigur, a merge mai jos este grozav și adaugă și mai multă valoare. Cu toate acestea, site-urile proaste depășesc adesea aceste trei secunde de încărcare și, dacă doriți să scăpați de aceste pagini, trebuie să vă asigurați că sunt în funcțiune.

Încărcarea leneșă poate avea o serie de motive, inclusiv:

 • imagini neoptimizate;
 • resurse în exces pe pagini;
 • format de încărcare inadecvat;
 • lipsa utilizării AMP-urilor;
 • timp de răspuns ridicat al serverului.

Ar trebui să investești în practici importante pentru a reduce acest timp de încărcare și pentru a preveni ca site-ul tău să fie considerat rău și să ajungă penalizat în parametrii SEO.

Lipsesc informații de contact

Cu atât de multe opțiuni pentru companii pe internet în zilele noastre, dacă nu te poziționezi în modul corect, probabil vei pierde clienți în fața concurenților.

Utilizatorii doresc informații atunci când caută o anumită marcă pe internet. Adică, un site web prost este și unul care nu prezintă datele de contact ale companiei utilizatorilor care accesează o pagină.

Informațiile de contact sunt considerate esențiale. Fără ele, cum poți avea încredere în integritatea mărcii și cum poți face afaceri cu acesta?

Utilizatorii care ajung pe un site web și nu pot vizualiza date simple de contact precum e-mailul, rețelele sociale, telefonul și alte canale cu siguranță nu vor simți siguranța necesară pentru a face afaceri.

Google însuși a precizat deja că informațiile de contact au o pondere importantă în clasarea fiabilității unui site web, în ​​special în comerțul electronic și alte pagini care tratează probleme financiare sau de sănătate.

Adică, dacă nu oferiți aceste informații într-un mod proeminent, clar și accesibil, cu siguranță veți fi penalizat în clasament.

Nu exista organizare

Ierarhia informațiilor este unul dintre pilonii unui site bun, ceea ce înseamnă că un site prost cu siguranță nu respectă această recomandare.

Tot ceea ce prezintă un site web, conținut, meniuri și resurse trebuie să fie organizat vizual pentru utilizator . Aceasta presupune acordarea unei mai mari proeminențe meniurilor, titlurilor, subtitrarilor și informațiilor în funcție de nivelul lor de importanță pe ecran.

Poate părea un detaliu, dar are legătură directă cu experiența de navigare.

Dacă utilizatorul intră pe un site care nu își organizează toate articolele, va fi mai dificil să găsească informațiile dorite, să acceseze o pagină de produs sau orice parte a site-ului. Acest lucru creează mai mult timp pentru utilizatori pentru a face acțiuni simple pe care și le-au dorit.

Una dintre cele mai grave consecințe ale unui site web aglomerat este rata de respingere . Dacă utilizatorul vizitează site-ul și nu găsește ceea ce își dorește, părăsește pagina respectivă fără a întreprinde nicio măsură.

Pe lângă faptul că acest scenariu este rău pentru implicare, deoarece o persoană a fost nemulțumită de mediu, există încă consecințe directe pentru clasarea site-ului.

Are un design neprielnic

O experiență bună de navigare pe un site web presupune și un mediu plăcut pentru cei care accesează o pagină. Designul joacă un rol cheie în furnizarea acestui lucru, dar munca nu se referă doar la aspectul vizual.

Un design bun se referă și la navigare și funcționalitate . Pentru aceasta, designul trebuie gândit pe baza UX .

Site-urile web de calitate sunt întotdeauna gândite de la oameni, mai precis, de la oameni care le vor accesa.

Este important să aveți această mentalitate pentru a vă asigura că paginile sunt confortabile pe parcursul experienței. Deci, un design bun ar trebui:

 • furnizează informații într-o manieră organizată și clară;
 • îngrijorarea ierarhiei informaționale;
 • crearea unui mediu care să respecte identitatea vizuală a mărcii;
 • creați machete moderne care sunt invitante pentru navigare;
 • garantează o funcționalitate completă și fluidă a site-ului.

Întârzie să răspundă

Timpul de răspuns este un factor important pe un site web și este legat de orice interacțiune pe care utilizatorii o fac în cadrul unei pagini.

Dacă acest timp este mare, experiența este „blocata”, mult mai lent decât în ​​mod normal. Aici, vorbim despre o problemă diferită de încărcarea paginii , dar una care acoperă și acest punct.

De exemplu, dacă dați clic pe un buton din site, răspunsul pentru a înțelege acțiunea pe care a întreprins-o utilizatorul poate fi foarte lent, adică serverul durează mult timp pentru a arăta că a înțeles acel clic.

Problema este când se întâmplă acest lucru și orice acțiune întreprinsă în cadrul site-ului. Navigarea tinde să fie foarte lentă și face acel moment chiar confuz pentru vizitatori.

Pentru a reduce timpul de răspuns al serverului și pentru a evita un site web prost, puteți:

 • folosiți teme ușoare pe site;
 • evitați utilizarea prea multor plugin-uri;
 • recurge la servere cu disc SSD;
 • utilizați o rețea CDN .

Fără optimizare pentru mobil

Un site web prost va avea cu siguranță probleme de încărcare pe un telefon mobil de ultimă generație.

Poate părea ciudat că un smartphone nu funcționează bine pe o anumită pagină, dar înțelegeți: este doar o problemă de site. Mai precis, nu este receptiv și nu este construit în cadrul unui ghid pentru dispozitive mobile .

Site-urile web responsive sunt cele capabile să redimensioneze paginile web astfel încât să se potrivească pe ecrane mai mici, cum ar fi smartphone-urile și tabletele.

Astfel, utilizatorii nu pierd vizual nicio informație, imagine sau orice altceva. Este posibil să vizualizați întregul site, fără ca nimic să fie omis din cauza tipului de ecran.

Între timp, mobil friendly este un concept de dezvoltare care asigură că site-urile web, pe lângă faptul că se potrivesc pe toate ecranele, nu își pierd nicio funcționalitate. Astfel, butoanele, zoomul și orice altă caracteristică sunt aplicate corect și pe ecranele mobile.

Nu este sigur

În cele din urmă, nici site-urile web proaste nu sunt sigure! Una dintre cele mai mari probleme implicate în experiența de navigare este accesarea unui site web și a nu simți că datele tale vor fi protejate.

Problema este și mai gravă când nici nu o poți observa. În aceste momente, datele dumneavoastră pot fi expuse, pierdute și acest lucru poate avea consecințe mai grave în viitor.

Astăzi, companiile trebuie să fie la curent cu legislația actuală privind angajamentul necesar pentru păstrarea informațiilor utilizatorilor. Legile care afectează site-urile web braziliene sunt LGPD și GDPR . Deci, pe lângă faptul că sunt dăunătoare pentru experiența utilizatorului, site-urile web nesigure pot fi și periculoase.

Pentru a evita problemele, în primul rând, stabiliți politici de tratare a datelor de la terți.

Astfel, niciunul dintre managerii site-ului nu va da greș atunci când se ocupă de informații confidențiale. De asemenea, optează pentru certificate SSL și investește în funcții de criptare.

Un site web prost va fi observat mai devreme sau mai târziu de utilizatori. Și aceasta este cea mai mică dintre probleme, deoarece atunci când se întâmplă acest lucru, pagina a fost deja penalizată de Google. Prin urmare, este important să acordați atenție punctelor menționate în această postare pentru a face ajustările și îmbunătățirile necesare.

Acum că știi cum să nu ai un site web prost, dacă ai nevoie de găzduire WordPress sigură și calificată pentru site-ul tău, Stage este cu siguranță o opțiune grozavă.

gazduire web gazduire website