Ce nu ai voie să faci în Sâmbăta Mare! De ce trebuie credincioșii să țină cont, înainte de Înviere

[ad_1]

Crestinii ortodocsi mai au foarte putin pana cand isi vor rosti „Hristos a Inviat!” si „Adevarat a Inviat!”.

Totusi, inainte de masa de Paste si de primirea Luminii Sfinte, credinciosii trebuie sa tina cont de cateva reguli. Iti prezentam in continuare ce nu ai voie sa faci in Sambata Mare. Dar si ce este recomandat pentru cat mai multa liniste sufleteasca, inainte de Invierea din 2023.

Sambata Mare este considerata ultima zi din Saptamana Patimilor, sau Saptamana Mare. Crestinii praznuiesc in aceasta zi sfanta ingroparea trupeasca si lumeasca a Mantuitorului. Pentru crestinii ortodocsi este o zi de rugaciune. Andra, gest superb in Saptamana Mare

Ce nu ai voie sa faci in Sambata Mare!

In Sambata ce precede Invierea, crestinii trebuie sa aiba cateva momente de rugaciune. La Biserica se aminteste despre patimile pe care Iisus Hristos le-a suferit, pentru a mantui omenirea. A fost rastignit pe cruce si a inviat.

Ce nu ai voie sa faci in Sambata Mare

Crestinii se pregatesc pentru slujba ce va incepe seara, cand are loc Invierea si oamenii merg pentru a lua Lumina Sfanta pe care o aduc acasa. Sambata Mare este considerata o zi de taina. Hristos a coborat in mormant cu sufletul Sau, printre cei adormiti, cat trupul sau zacea in mormantul sfant. Le-a propovaduit cuvantul Evangheliei celor care fusesera tinuti sub stapanirea celui rau.

„In mormant cu trupul, in iad cu sufletul ca un Dumnezeu, in rai cu talharul si pe tron impreuna cu Tatal si cu Duhul ai fost, toate umplandu-le, Acela ce esti necuprins Hristoase, Dumnezeule!”, este scris in Sinaxarul zilei de sambata.

Sambata Mare este marcata de o serie de traditii, dar si obiceiuri sau superstitii. Este o zi in care nu este bine sa dormim, pentru ca se spune ca atunci se deschid Cerurile si Domnul poate sa vada toate fiintele. Dorintele puse in aceasta zi se vor indeplini, potrivit superstitiilor.

Doar in ziua dinainte de Inviere se mai fac pregatiri pentru Paste. Este o zi in care se sacrifica mielul, considerat simbolul lui Iisus Hristos, de catre crestini. Mai mult, daca te impiedici in Sambata mare, in timp ce mergi spre slujba de inviere, se spune ca vei avea un an mai greu si plin de incercari, noteaza doxologia.ro.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In……[ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website