Marirea de sani prin abord transaxilar este o tehnica de augmentare mamara efectuata prin axila, creand o mica incizie care este ascunsa in pliurile ei – de obicei de aproximativ 3-5 centimetri.
Doctorul Serban Porumb este unul dintre putinii chirurgi plasticieni din Europa si primul din tara noastra care a efectuat aceasta procedura, el utilizand o tehnica endoscopica full HD de ultima generatie pentru inserarea implantului pe sub brat, fara a deteriora nervii sau ganglionii si lucrand cu o precizie maxima datorita claritatii imaginii campului operator.
Doctorul Serban Porumb, medic primar chirurgie plastica si reparatorie, a efectuat pentru prima data operatia de marire de sani prin abord transaxilar in anul 2002 in Los Angeles, unde a si studiat bazele acestei tehnici pe care a perfectionat-o continuu, reusind astazi sa aiba mai bine de 1000 de astfel de interventii la activ.
Aceasta tehnica vine cu doua mari avantaje: absenta completa a cicatricilor la nivelul sanilor si o recuperare mai rapida.
Ce tipuri de implanturi pot fi inserate prin abord transaxilar?
Prin aceasta tehnica se pot folosi atat implanturi din silicon, cat si implanturi mamare saline. Implanturile saline pot avea orice dimensiune, deoarece acestea sunt umplute in momentul interventiei chirurgicale.
Pe de alta parte, implanturile din silicon sunt toate pre-umplute de catre producator si nu pot fi dezumflate si umflate. Prin urmare, implanturile din silicon care pot fi introduse prin mica incizie facuta in axila au un volum maxim.
De ce tot mai multe paciente aleg marirea de sani prin abord transaxilar?
Cel mai frecvent motiv pentru a alege incizia axilei pentru inserarea implantului mamar este evitarea unei cicatrici pe san. Abordarile traditionale prin pliul inframamar sau in jurul mamelonului pot fi convenabile si mai usoare, totusi, lasa pacientei o cicatrice pe san. Desi aceste incizii nu reprezinta o preocupare prea mare pentru unele paciente, cele cu sani mai mici tind sa aiba cicatrici destul de vizibile cu aceste abordari.
Chirurgii plasticieni care efectueaza augmentarea mamara prin abord transaxilar, cum este si Doctorul Serban Porumb de la Estetis Clinic , ascund cicatricea intr-o cuta a pielii existente in axila, iar cicatricea se vindeca bine, devenind aproape invizibila. Un avantaj suplimentar este ca, pana si cicatricile care tind sa ramana mai vizibile raman totusi ascunse si nu pot fi observate decat atunci cand pacienta isi ridica bratele.
Este incizia facuta in axila mai dureroasa decat cea realizata la nivelul sanului?
In cele mai multe cazuri, nu. Disconfortul asociat unei interventii chirurgicale de marire a sanilor variaza de la pacienta la pacienta, dar dureaza in mod normal 5 pana la 7 zile si poate fi tinut sub control cu medicamente pentru ameliorarea durerii.
Durerea este de obicei legata de plasarea implanturilor sub muschi, indiferent daca aceasta se face prin incizie facuta la nivelul axilei, in jurul mamelonului sau prin pliul inframamar. Prin urmare, incizia in axila nu este mai dureroasa decat inciziile facute in mod traditional in operatia de marire de sani.
Poate aceasta tehnica sa afecteze sanatatea pacientei?
In mod cert, nu. Cand se face incizia axilei, niciuna dintre structurile profunde ale axilei nu este perturbata. Structurile axilei, inclusiv nervii si ganglionii limfatici, nu sunt afectate.
Awsome post and right to the point. I don’t know if this is in fact the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to get some professional writers? Thanks in advance 🙂