Christian Sabbagh, despre pericolele din cariera sa: “Oriunde am fost ca jurnalist, nu m-am dus cu ideea că voi muri”

[ad_1]

Christian Sabbagh a vorbit, în exclusivitate, pentru CIAO.RO despre pericolele din cariera sa. Mai mult, jurnalistul ne-a dezvăluit secrete din viața de familie și cum își împarte timpul între job și cei patru copii.

Prezinți de mulți ani Știrile Kanal D. Te mai emoționează poveștile pe care le redai telespectatorilor?

Da, în fiecare zi mă încarc emoțional. Mă întristează anumite știri, am și momente în care prezint știri mai relaxante și chiar râd împreună cu publicul. Această profesie te poartă printr-un carusel de sentimente.

Dacă pierzi emoția, atunci devii un robot și munca ta ar fi în van. Fără emoții nu poți reda situațiile dramatice sau fericite prin care trec oamenii. Emoția îți dă și talent și condei.

Ești, cu siguranță, recunoscut pe stradă. Vin oamenii către tine cu povești, probleme? S-a întâmplat vreodată sa te emoționeze foarte mult o astfel de interacțiune?

Da, vin. Chiar zilele trecute m-a oprit o doamnă și a început să îmi povestească de nepoțica ei de 17 ani, care trece printr-o situație limită și nu mai știe ce să facă, unde să se ducă. Întotdeauna îmi fac timp pentru oamenii care vin către mine și îi ascult.

Ești un familist convins și tatăl a patru copii de vârste diferite. Cum ești ca tată? Cum petreci timpul cu copiii tăi?

Sunt mai mult un prieten, decât tată. Am încercat să dezvolt între mine și copiii mei o relație de prietenie, de camaraderie. Nu îmi impun autoritatea, pentru că lucrurile, probabil, s-ar deteriora, nu ar mai avea încredere în mine sau le-ar fi teamă să îmi povestească ce simt, trăiesc.

“Oriunde am fost ca jurnalist, nu m-am dus cu ideea că voi muri”

Încerc să fiu cât mai copilăros în prezența lor. Cu Edi mă văd mai rar, pentru că este deja adult și este preocupat de drumul lui în viață, învață, dar ne găsim timp în weekend. Cu cei mici petrec timp dimineața în drum spre grădiniță și seara când mă întorc de la Știrile Kanal D. Cu Yasmine mă văd în timpul ei liber, când iese de la școală sau pregătire. Eu sunt întotdeauna disponibil pentru ei când au nevoie de mine.

Le povestești despre copilăria ta din Liban?

Nu vreau să îi încarc cu ce am trăit eu acolo. Prefer ca ei să aibă o copilărie fericită.

Au fost momente când viața ți-a fost pusă în pericol. Te-ai gândit vreodată să renunți la această profesie de dragul celor mici?

Nu. Oriunde am fost ca jurnalist, nu m-am dus cu ideea că voi muri, ci că mă voi întoarce și voi prezenta oamenilor ce se întâmplă în zone de conflict. Pericole există în orice profesie. Consider că trebuie să îmi fac meseria ca toți ceilalți oameni.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In……[ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website