Consider că protestele reprezintă doar o modalitate de a crea tensiuni inutile și diviziuni în societate

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: Consider că protestele reprezintă doar o modalitate de a crea tensiuni inutile și diviziuni în societate

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai a scris, într-o postare pe Facebook, despre protestele tot mai multe din ultima perioadă.

„Așa cum am afirmat și în trecut, consider că protestele reprezintă doar o modalitate de a crea tensiuni inutile și diviziuni în societate.

Voi susține mereu puterea dialogului și a colaborării pentru a găsi soluții durabile, fie că este vorba despre învățământ sau oricare alt domeniu.

Sindicatele din învățământ care acuză absența modificărilor în Legea salarizării ar trebui să ia în calcul imaginea de ansamblu și să nu subestimeze competența și angajamentul Guvernului Ciolacu.

Guvernul a respectat deja promisiunile și a acordat majorările promise pentru 1 iulie. Prin urmare, se va ține de cuvânt și va acorda majorările convenite pentru 1 ianuarie.

Dacă sindicatele doresc un dialog pe acest subiect, ar trebui să ia în considerare și introducerea unor criterii de performanță în educație, astfel încât cei care muncesc mai mult și au rezultate mai bune să primească un salariu mai bun decât ceilalți.

Un exemplu este Franța, unde salarizarea se face pe baza unor indicatori de performanță care trebuie îndepliniți de cadrele didactice.

În continuare, PSD va face apel la comunicare deschisă și cooperare: în acest mod, putem identifica modalități de îmbunătățire a condițiilor salariale și a sistemului educațional în ansamblu, având în vedere beneficiile pe termen lung pentru toți cei implicați”, spune .Sursa

gazduire web gazduire website