Coreea de Sud ia atitudine și promite măsuri ferme. Rusia este somată să încheie cooperarea militară cu Phenianul

Ministerul de Externe sud-coreean a declarat marţi că Rusia trebuie să pună capăt imediat acţiunilor de extindere a cooperării militare cu Coreea de Nord şi a promis că va lua măsuri ferme, relatează Reuters.

Ministrul adjunct de Externe sud-coreean, Chang Ho-jin, l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Seul pentru a îndemna „Rusia să oprească imediat orice decizie de extindere a cooperării militare cu Coreea de Nord şi să respecte Rezoluţiile Consiliului de Securitate (al ONU)”, a transmis Ministerul de Externe sud-coreean într-un comunicat.

Chang a declarat că Seulul se va coordona cu comunitatea internaţională pentru a răspunde ferm oricăror acţiuni care îi ameninţă securitatea.

Mesajul oficialului sud-coreean survine după ce liderului nord-coreean, Kim Jong Un, i-au fost prezentate opţiuni privind cooperarea militară în cadrul întâlnirii de săptămâna trecută cu preşedintele rus Vladimir Putin la cosmodromul Vostocinîi din Extremul Orient al Rusiei.

Întâlnirea între cei doi lideri a provocat îngrijorări potrivit cărora Phenianul şi Moscova s-ar putea angaja într-un schimb de armament, arme pe care Rusia le-ar putea folosi pentru a lansa atacuri asupra Ucrainei.Sursa

gazduire web gazduire website