CREȘTEȚI IMPLICAREA CLIENȚILOR PRIN MARKETINGUL VIDEO

Simplu definit, implicarea clienților este atunci când un client interacționează cu o marcă prin intermediul rețelelor sociale, dispozitivelor mobile sau chiar prin comunicare directă. Ce face implicarea clienților atât de importantă și necesară atunci când vine vorba de marketingul afacerii clienților? Menținerea contactului cu clienții este esențială și vă oferă o perspectivă asupra cui se adresează marca dvs. și este un instrument excelent pentru creșterea ratelor de conversie.

Care este o modalitate bună de a avea o implicare bună a clienților? În primul rând, ar trebui să-i faci să acorde atenție.

Perioada de atenție scade pe măsură ce timpul trece. Deși rețelele de socializare sunt unul dintre vinovați pentru acest lucru, nu putem da vina pe deplin pe Instagram sau Facebook. Ceea ce putem face este să acceptăm că intervalele de atenție sunt din ce în ce mai mici și să găsim o modalitate de a ne adapta la schimbare.

Videoclipurile sunt excelente pentru a atrage atenția din mai multe motive. În primul rând, ochii noștri sunt atrași de mișcare, așa că videoclipurile atrag în mod natural atenția oamenilor. Potrivit cercetărilor, reclamele video interesează oamenii mai mult decât un anunț static. Oamenii au șanse de 27 de ori mai mari să facă clic pe un anunț video decât pe unul static.

În al doilea rând, videoclipurile fac o treabă grozavă de a atrage spectatorii. Deci, nu numai că atrag atenția, dar o rețin și. Videoclipurile primesc cu 1200% mai multe distribuiri decât textul și imaginile combinate.

De cele mai multe ori am citit o pagină întreagă și am uitat total ceea ce tocmai am citit. Ne întoarcem să-l recitim. Aceasta se numește regresie și se întâmplă mai ales când citim text scris. Studiile arată că spectatorii sunt capabili să rețină 95% dintr-un mesaj dintr-un videoclip, comparativ cu 10% atunci când citesc textul scris.

Videoclipurile îi fac pe oameni să-și dorească să le partajeze pe rețelele sociale, deoarece sunt foarte ușor de partajat și conțin o mulțime de informații minus cea mai mare parte. De asemenea, creierul nostru procesează imaginile mult mai rapid decât textul. Aproximativ 90% din informațiile transmise creierului tău sunt vizuale.

1. Îți ține publicul distrat

Indiferent dacă vrei să recunoști sau nu, videoclipul este un mediu distractiv pentru a transmite informații. Am vorbit despre modul în care creierul nostru este atras de mișcare decât de imaginile statice.

Este mai ușor să urmărești un videoclip decât să citești o carte întreagă pe un subiect. Atunci când publicul dvs. este distrat, înseamnă că implicarea clienților este la loc.

2. Păstrează totul simplu

Există câteva concepte și idei care sunt prea complicate de explicat, așa că necesită atât elemente vizuale, cât și text scris pentru a transmite mesajul. Cu un videoclip, o marcă poate folosi atât imagini în mișcare, cât și text pentru a comunica cu clienții.

Menține clienții implicați și transformă mesajul complex în ceva simplu, digerabil și mai interesant.

3. O acoperire mai largă

Cu ajutorul videoclipurilor, puteți ajunge la diferite tipuri de public pe diferite platforme. Acest lucru funcționează foarte bine, mai ales dacă utilizați site-uri gratuite de găzduire video, cum ar fi Youtube of Vimeo.

Youtube și Vimeo vă permit să copiați codul de încorporare și să partajați videoclipul pe o varietate de platforme. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la întârziere sau probleme tehnice, deoarece aceste platforme sunt foarte fiabile.

Postând videoclipul dvs. pe diferite platforme, puteți ajunge la un public care nu se află pe anumite platforme. De exemplu, oamenii de pe Instagram ar putea să nu aibă Facebook și invers. Prin urmare, postarea videoclipului dvs. pe aceste platforme vă permite o acoperire maximă.

4. Are o retenție mai bună

Am menționat anterior că videoclipurile sunt excelente pentru păstrarea informațiilor. Potrivit Hubspot , 80% dintre clienți își amintesc un videoclip pe care l-au vizionat în ultima lună. În loc de un manual lung, care este plictisitor și greu de reținut, un videoclip este o scurtă narațiune încărcată cu informații.

Narațiunea implică spectatorii și lasă o impresie memorabilă, făcând videoclipul un povestitor excelent. Este mai probabil ca oamenii să-și amintească o poveste decât o listă lungă de fapte.

Videoclipurile sunt, de asemenea, ajutoare excelente de învățare pentru majoritatea oamenilor. Mulți oameni au nevoie de ajutoare vizuale pentru a învăța și 65% dintre oameni se consideră că învață vizual. Videoclipurile se potrivesc cu acest tip de stil de învățare și îi ajută pe oameni să rețină informațiile.

5. Crește intenția cumpărătorului

Succesul unei campanii de marketing depinde de conversiile acesteia. Acesta este momentul în care oamenii și-au exprimat interesul pentru produsul sau serviciul dvs. Videoclipurile sunt bune pentru a-i împinge pe clienți să cumpere.

Când clienții urmăresc un videoclip cu un produs pe care intenționează să-l cumpere, aceasta crește intenția lor de cumpărare cu 97%. De asemenea, 64% dintre clienți au șanse mai mari să cumpere un produs după ce au vizionat un videoclip despre acesta.

Deși, acest lucru nu înseamnă că orice videoclip va face treaba. Ar trebui să creați un videoclip care să răspundă nevoilor cumpărătorilor dvs. Puteți realiza videoclipuri care să se conecteze la punctele dure ale cumpărătorului, să răspundeți la întrebările acestuia sau să le oferiți informații valoroase.

gazduire web gazduire website