Cum difera cerneala de sublimare de cerneala normala?

In termeni simpli, cerneala este un lichid care contine pigment ce poate fi imprimat pe suprafata materialului, in timp ce un colorant de sublimare impregneaza materialul pe care este imprimat si devine o parte a acestuia. Procesul de colorare prin sublimare necesita doua procedee suplimentare: caldura si presiune. Cu aceste procedee, colorantul se schimba din solid intr-un gaz, facandu-l sa devina parte a materialului, nu doar un strat deasupra acestuia. Acest lucru il face permanent, astfel incat modelele transferate pe materiale, folosind procedee de imprimare prin sublimare, nu se vor deteriora la spalare frecventa.

Cernelurile de sublimare vin in culorile cunoscute cyan, magenta, galben si negru (CMYK), la fel ca cerneala normala de imprimare. Cernelurile de sublimare Izumi, fabricate in Japonia, sunt cerneluri de sublimare ideale pentru orice proprietar de imprimata de sublimare, care cauta sa se implice in industria aceasta.

Ca parte a procesului de imprimare prin sublimare se va aplica incalzirea cernelii de sublimare la o temperatura ridicata.

Este important sa retineti ca cerneala normala de imprimare si cerneala de sublimare nu sunt interschimbabile . Deoarece cernelurile pentru sublimare sunt pe baza de apa, ele sunt in mod natural fara miros si fara fum, asigurandu-va ca primele dvs. experiente cu imprimarea prin sublimare se desfasoara fara probleme.  Cand treceti de la cartusul de cerneala al imprimantei la un cartus de sublimare, va trebui, de asemenea, sa spalati sau sa curatati intregul sistem de cerneala al imprimantei, inclusiv rezervoarele de cerneala, liniile de cerneala si capetele de imprimare. Acest lucru se datoreaza compozitiei moleculare a acestor doua tipuri de cerneala. Daca nu va spalati capetele de imprimare si rezervoarele de cerneala, cernelurile pot fi contaminate, ceea ce poate duce apoi la dungi pe hartie, coagularea cernelii si alte caracteristici deranjante ale lucrarilor de imprimare dezordonate.

Daca aveti un proiect ce necesita imbracaminte pentru echipe sportive , de dansuri etc. , va invitam pe site-ul nostru www.huzo.ro, sa cunoasteti profesionistii care gestioneaza procesul de imprimare prin sublimare , de asemenea sa completati formularul de comanda si noi va vom contacta pentru a stabili detaliile proiectului.

Huzo.ro dam viata proiectului dumneavoastra!

gazduire web gazduire website