[ad_1]
Cum verifici dacă ouăle sunt fierte? Trucul care nu dă greș niciodată! În anumite situații, micile trucuri ne pot scoate din cele mai mari încurcături. Cum verifici dacă ouăle sunt fierte? Iată metoda care nu dă greș niciodată.
Deși pare un lucru cât se poate de banal, fierberea unui ou se poate transforma într-o adevărată provocare pentru cei mai puțin experimentați în bucătărie.
Există diferite recomandări de timp atunci când vine vorba despre fierberea acestora, dar nu întotdeauna ajung să dea cele mai bune rezultate, fiind influențate și de alți factori.
Cum verifici dacă ouăle sunt fierte? Trucul care nu dă greș niciodată!
Ouăle roșii sunt un simbol al Paștelui, motiv pentru care nu lipsesc de pe masa de sărbătoare din nicio casă. Înainte de a le vopsi, acestea trebuie fierte corect, dar cum ne putem asigura că am făcut acest lucru?
Ei bine, există un truc care nu dă greș niciodată și prin care putem verifica dacă ouăle sunt fierte tari. Tot ce trebuie să facem este să învârtim oul pe masă, asemenea unui titirez. Dacă acesta se învârte cu ușurință și foarte rapid, atunci înseamnă că oul este fiert tare și poate fi luat de pe foc.
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete?
În cazul în care cumperi ouă din comerț și vrei să te asiguri că sunt proaspete, există o modalitate simplă prin care poți face acest lucru.
Este suficient să pui apă rece într-un pahar și apoi să adaugi oul. Dacă acesta ajunge pe fundul paharului, atunci înseamnă că este proaspăt. În cazul în care are tendința de a se ridica, acest lucru înseamnă că este mai vechi, dar că încă poate fi consumat, iar în situația în care se ridică la suprafață, atunci trebuie aruncat.
Cum să fierbi ouăle perfecte de Paște: metoda în șapte pași care te scapă de gălbenușul gri-verzui.
Vopsitul ouălor de Paște este o tradiție frumoasă, dar fierberea acestora este un proces destul de complicat. Iată o metodă eficientă de a obține ouăle de Paște perfecte.
Cum să fierbi ouăle perfecte de Paște. Metoda în șapte pași care te scapă de gălbenușul gri-verzui
- Puneţi ouăle mari într-o oală suficient de largă astfel încât să stea unul lângă celălalt şi nu unul peste altul.
- Adăugaţi apă rece astfel încât să depăşească ouăle cu 2,5 centimetri.
- Puneţi oala pe foc mare şi aşteptaţi ca apa să dea în clocot, de îndată ce se întâmplă acest lucru, aşezaţi capacul pe oală şi luaţi oala de pe foc.
- Lăsaţi ouăle în oală timp de 17 minute, potrivit Juliei Child. Există însă şi alte variante: pentru ouăle de dimensiuni medii se recomandă 12 minute, pentru ouăle mari- 15 minute, iar pentru cele foarte mari – 18 minute. Inelul verde din jurul gălbenuşului apare în momentul în care le lăsaţi în apa fiartă prea mult timp, aşa că setaţi un cronometru.
- Înainte cu doar câteva minute ca timpul să fi expirat, umpleţi un bol mare cu apă cu gheaţă.
- Imediat ce timpul a trecut, scoateţi ouăle şi transferaţi-le în vasul cu apă cu gheaţă.
- Lăsaţi-le să se răcească complet în apa cu gheaţă şi apoi băgaţi-le în frigider. Ouăle ţinute în frigider sunt mult mai uşor de decojit.
Sursă foto: Arhivă personală
[ad_2]
Source link
Lăsați un comentariu