Dana Nălbaru le-a dat peste nas cârcotașilor care au criticat-o pentru cum își crește copiii! ”Nu e autist, este selectiv cu oamenii…”

[ad_1]

Criticată de mulți pentru felul în care a decis să-și crească copiii, Dana Nălbaru a înșirat o serie de perfomanțe pe care fiul ei, Kadri, în vârstă 6 ani, și le-a dezvoltat de unul singur. 

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au împreună trei copii, dintre care doi biologici – Sofia (15 ani) și Kadri (6 ani) – și o fiică adoptată, Roxana (9 ani). În urmă cu patru ani, pe când fetița cea mare avea 9 ani, celebrul cuplu a stârnit multe controverse în privința unei decizii personale.

Aceștia au retras-o de la școală pentru a o educa în sistem homeschooling. Chiar dacă nu este o practică comună, încă, în România, și s-au lovit de multe prejudecăți, decizia a fost dusă la final. Iar rezultatele, în timp, au fost excelente.

Dana Nălbaru, despre fiul ei: ”Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă”

Dana Nălbaru, care s-a dedicat aproape exclusiv creșterii celor trei copii, s-a implicat eficient în educația lor. Norocul, dacă se poate numi așa, îl constituie și faptul că fiul ei s-a născut supradotat!

La trei ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La sașe ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie.

Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depașită. Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere. Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari iar lui nu-i place să stea între mulți oameni.

Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă. Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul. Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa, însă, nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el…

Ma gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit ❤️”, a scris Dana Nălbaru într-un mesaj publicat pe Instagram.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In……[ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website