Dezvăluiri din ancheta internă în cazul din 2 Mai

Ies la iveală primele date din ancheta internă a poliției după evenimentul tragic din localitatea 2 Mai, unde sâmbătă seara un tânăr de 19 ani a lovit cu mașina 8 persoane, omorând pe loc două dintre acestea. Potrivit unor surse din poliție, ancheta a scos la iveală faptul că același polițist, detașat de la București, a fost implicat în toate cele trei momente-cheie ale serii. În privința actelor mașinii, inclusiv asigurarea RCA care ar fi lipsit, verificările s-au făcut prin dispecerat, agentul fiind asigurat că totul este în regulă.

Principalele momente ale nopții cu final tragic:

– După apelul la 112, la 00.40, în care un cetățeanul reclama faptul că o mașînă circulă haotic, agentul de la ordine publică (detașat de la București, același agent care l-a găsit și mai târziu) a întrebat dispeceratul dacă trebuie să meargă să îl caute. Dispecerul i-a răspuns negativ, prioritatea în acea seară fiind „blocada” – punctele fixe în fața unor cluburi.

– Tânărul a fost găsit după două ore din întâmplare. Când a fost oprit la 02.40, Pascu era în mașînă cu doi tineri pe care îi cunoscuse în Vama Veche în acea seară. Avea doar cartea de identitate la el, le-a spus polițiștilor că actele sunt la tatăl lui, care este în Constanța. Agentul a sunat în dispecerat și a cerut să să fie verificați în baza de date atât el, cât și mașînă. I s-a comunicat că totul e în regulă.

– Agentul a cerut ca un echipaj de la Rutieră să s deplaseze la locul în care tânărul a fost oprit și să îl testeze. I s-a răspuns că nu e niciiun echipaj disponibil și i s-a indicat să îl ducă la sediul Poliției Vama Veche, pentru că acolo se află etilotestul care nu poate fi scos din secție pentru că riscă să se strice. Agentul a informat dispeceratul că el nu are competența de a face testări, fiind de la ordine publică. La sediul poliției din Vama veche s-a deplasat un alt agent, care era în zonă, ca să îi ajute cu testarea. Testarea a avut loc în curte.

– Echipajul a cerut în dispecerat să vină cei de la BCCO pentru drogurile găsite în mașînă. Li s-a spus să sigileze drogurile într-un plic și să le lase la mapa la poliție și să se întoarcă în teren, pentru că au lipsit mult din punctele fixe din blocada

– Pascu a dat un singur telefon, unui prieten, i-a spus să-l aștepte și că Poliția nu are ce să îi facă. Același agent care l-a oprit în trafic la 02.40 l-a prins și după accident, între Vama Veche și 2 Mai.Sursa

gazduire web gazduire website