Drulă răspunde provocării lui Ciolacu

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, întrebat cum răspunde provocării liderului PSD, Marcel Ciolacu, referitoare la asumarea unei demisii în cazul în care Alianţa Dreapta Unită nu câştigă alegerile, a declarat că „bărbăţia politică” este demonstrată prin reforme, nu prin pariuri, conform Agerpres.

„În primul rând, aş spune că nu suntem la vânătoare de mistreţi, undeva pe plaiurile Buzăului, să ne punem cu piciorul pe grumazul lor şi să facem concurs de mărime. Aici e vorba despre România, despre guvernare, despre cum trăiesc oamenii, despre perspectivele acestei ţări de dezvoltare, în anii următori, despre scumpirile cărora oamenii nu le mai fac faţă, despre lucruri absolut serioase, nu despre pariuri şi măsurători de-astea de falsă bărbăţie politică. Pentru că bărbăţia politică adevărată înseamnă să faci ce e bine pentru ţară, înseamnă să faci reforme, să tai instituţii inutile, cheltuieli, să nu îi laşi pe unii să fure, să se mufeze la banul public, să ia cu portbagajul sau… acum văd că nici nu mai încap banii în portbagaj, la ultimul caz pe care l-am văzut dezvăluit”, a spus Drulă, pentru Euronews.

Comasarea alegerilor

În opinia liderului USR, „singura preocupare” a celor de la PNL şi PSD în ultima perioadă este comasarea alegerilor.

„Eu mă întreb, aşa, dacă aş veni ca un extraterestru pe pământ şi aş nimeri pe posturile care dau politică în România, în ultima lună, şi aş întreba: ‘Ce este comasarea asta? Oamenii ăştia pe Terra mănâncă comasare? Se învelesc cu comasare? Se încălzesc cu comasare? Ei merg cu vehiculele astea cu patru roţi pe comasare?’ Pentru că tot ce auzi din gura lor este comasare, comasare, comasare…”, a spus el.

Potrivit liderului USR o comasare a alegerilor ar reprezenta „o sfidare a democraţiei”. El şi-a exprimat speranţa ca partidele din coaliţie să renunţe la aceste planuri, deoarece nu sunt specifice Europei democratice.

„Sunt mai dinspre Belarus, dinspre tot felul de regimuri de-astea în care şmecherii de la putere îşi aşează alegerile astfel încât să producă ceea ce ei cred că sunt nişte câştiguri tactice”, a spus el.

Provocare

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a invitat, pe 31 ianuarie, pe competitorii săi politici să-şi asume ceea ce şi-a asumat el, şi anume, să demisioneze din fruntea formaţiunilor pe care le conduc dacă nu vor obţine primul loc la viitoarele alegeri.

„Am înţeles că domnul Drulă cu Forţa de Dreapta vor fi pe primul loc. Domnul Drulă, cu domnul Orban şi cu domnul Tomac îşi vor da demisia dacă nu sunt pe primul loc? Ori suntem bărbaţi şi oameni politici asumaţi şi curajoşi şi ieşim în faţa românilor să ne asumăm lucruri, ori căutăm să comentăm vorbele celorlalţi. Eu cred că aşa este o abordare corectă, bărbătească în politică, asumată. Eu mi-am asumat că PSD-ul va fi pe primul loc, aştept şi pe ceilalţi competitori să-şi asume acest lucru”, a declarat Ciolacu.Sursa

gazduire web gazduire website