„Era să mor. A fost nașpa”

[ad_1]

La două săptămâni de la operația din Turcia care a avut loc pe 12 iulie, după ce i s-a mai pus al șaptelea stent la inimă, Cătălin Botezatu este ca nou! Are deja 7 stenturi montate la 56 de ani și asta se datorează și vieții palpitante pe care o are, stresului cu evenimentele și prezentările de modă și a programului încărcat. Celebrul designer nu se lasă însă și are mare încredere în el. Îl așteaptă peste 20 de evenimente în următoarea perioadă, atât în țară cât și în străinătate iar vineri seara, pe 28 iulie, a avut prima prezentare de modă de după operație, pentru un eveniment exclusivist de modă, Fashion TV Awards Gala 2023. A arătat impecabil și deborda de energie. Nu și-a anunțat părinții atunci când s-a operat pentru că nu a vrut să îi panicheze.

Într-un intreviu exclusiv pentru Ciao.ro, Cătălin Botezatu ne-a povestit cum se simte acum și ce îl așteaptă zilele următoare. Trăiește periculos dar nu se poate opri pentru că îi place prea tare ceea ce face.

Cătălin Botezatu, au trecut abia două săptămâni de la operația din Turcia și acum ești pe scenă! Cum te simți?

Sunt bine, am venit să îmi continui proiectele. În seara asta, la FashionTV Awards Gala este prima prezentare de după operație. Urmează cel puțin încă 20 de prezentări, în perioada următoare, atât în România, cât și în străinătate.

Îmi fac analizele de două ori pe an, sunt extrem de precaut… Dar după un control mai amănunțit, cu un aparat de care am zis că e NASA cel puțin, a trebuit să rămân acolo pentru operație pentru că era un risc crescut. Una dintre artere fiind înfundată în proporție de 80 spre 90%, am făcut și o angio, și am fost întrebat ce facem? Am decis să facem operație pentru că nu mai era de așteptat. A trebuit să montăm acest stent, nu mai puteam aștepta, am luat hotărârea pe loc, instant, l-am pus și în seara aia eu vroiam să ies din spital, dar mi-au zis să mai stau măcar o zi.

Cătălin Botezatu, cel mai sincer interviu despre operațiile suferite

Am stat și n-a trecut nicio săptămână, m-am simțit bine, am început treaba după numai 6 zile de la operație, lucrez la colecții, pregătesc colecția pentru New York, mergem la cel mai mare tare târg de fashion din lume unde vin peste 8200 de designeri și expozanți din toată lumea, apoi Paris, unde iar avem prezentarea de modă la celebrul Ritz din Paris și tot acolo vom avea showroom timp de 7 zile cu buna mea prietenă Clara Rotescu, suntem ca frații, vom face cele mai frumoase lucruri.

Ai fost deja în club, am văzut, la foarte puține zile după operație, imediat ce te-ai întors de la spitalul din Turcia!

Eu trebuie să trec pe aici, pe la restaurant, cea mai tare locație din București, pe la club care este aici în spate. Sunt locații de top! Trebuie să vin, și dacă postez, asta nu înseamnă că sunt cu mâinile pe sus, trăiesc atmosfera, nu e vorba că nu mai aveam nevoie de promovare. Sunt casele mele, fac partea din viața mea. Clubul este viața mea! Joshua e cel mai bun prieten al meu, o să fiu lângă el întotdeauna. Îmi fac treaba, apoi am celălalt job, cu celălat prieten al meu, Ionuț, cu brandul Viggo la care muncim foarte tare, firmele mele separate, fabricile și așa mai departe, nu mă pot opri.

De unde îți iei această energie de a merge mai departe?

Am vorbit cu cineva și mi-a spus: „Ai ceva de Alien (n.r.: extraterestru) în tine! După fiecare operație organele tale, totul se reface atât de repede încât noi ne speriem. Cred că îmi iau energia din viața asta tumultoasă pe care o am, din satisfacțiile pe care mi le aduce și pe care le am, din realizările și proiectele pe care le am. Proiectele mele înseamnă întotdeauna lucruri la care mă gândesc bine, dacă le pot face sau nu, și până la urmă, le fac. Asta îmi dă cea mai mare satisfacție. Umblu, cunosc oameni mulți. Până la New York și până la Paris am două super show-uri la Sibiu, vă invit dacă sunteți prin zonă. Unul la Palatul  Brukenthal, va fi ceva extraordinar, cu foarte multă lume de afară, rochii de epocă.

Întreagă colecție o veți vedea la celebrul bal de la Monte Carlo, la balul Prințului Albert, sub înaltul patronat al lui, dar până acolo mai fac și deschiderea la Veneția, tot la balul Prințului Albert, deci, ce să zic! Sibiu,11-12 august, suntem la  Brukenthal, apoi, a două zi un show wow, prezentare de modă la Festivalul de Film de la Venezia, apoi Monaco, Monte Carlo, alt bal al Prințului Albert, și apoi New York Fashion Week, Paris Fashion Week, mai sunt multe săptămâni ale modei: Arad, Cluj, poate și Timișoara, foarte multe.

Nu ți-a fost teamă acum pentru viața ta? Este totuși al șaptelea stent!

Se poate întâmpla orice pe masa de operație! Mă gândesc, firesc! Dar știu că există un Dumnezeu care mă iubește și el decide când spune „Stop”. Nu trebuie să spunem noi „Stop”. Noi trebuie să fim foarte optimiști. Eu imediat după ce mi-am făcut operația am zis: „Mă simt bine! Aș pleca, aș mânca ceva bun!”. Și cineva drag mi-a zis: „Mai stai puțin în banca ta!”.

Doctorul știe că ești foarte activ! Nu ți-a spus să o lași mai moale, să o iei mai încet acum?

Doctorul este total contrar spiritului meu. Este extrem de calm. Eu nu sunt agitat! Când intru în sala de operație, doctorul îmi zice: „Mă agiți!”. Este unul dintre cei mai buni medici care a salvat foarte foarte multe vieți și  atunci… Am avut parte de o întâmplare. S-a terminat tot, am plecat noaptea cu o cursă de noapte din Istanbul și am stat ultimul pentru că intram în avion ultimul și la un moment dat m-a văzut o tipă la 28-29 de ani, foarte chic îmbrăcată cu un copil și o fetiță de 3-4 ani, la fel de chic. A venit la mine și mi-a zis: „Am rămas pentru că vrem să vă mulțumim toți 3!” .

Și eu am întrebat de ce! Ea a continuat: „Vă aduceți aminte, v-am sunat în urmă cu 3-4 ani, după operația dumneavoastră de cancer, să vă spun că am cancer, iar doctorii din România mi-au spus că o să mor în maxim  câteva luni”. Eu am trimis foarte multă lume în Turcia și am fost puterea exemplului. Ea zice: „Ei  bine, m-am dus la spitalul  la care m-ați trimis…”.

Cătălin Botezatu are 7 stenturi la inimă, dar nu se lasă

„De-acolo vin eu acum”, i-am zis, atunci chiar aveam bandaje peste tot. Zice: „M-am dus, m-am operat, m-am vindecat și datorită acelei operații reușite, iată, s-au născut acești doi copii gemeni. Tocmai de aceea, toți trei vrem să vă mulțumim acum pentru că existăm datorită dumneavoastră!”. Mi s-a făcut pielea de pe mine de găină, chiar și acum când îți povestesc. Ca acest mare bine am făcut multor oameni din România cu care m-am văzut după aceea. M-au ținut minte toți, tot timpul îmi dau mesaje.

În momentul în care ai știut că o să ajungi iar pe masa de operație din cauza acestei probleme urgente, ți-ai anunțat părinții sau le-ai spus după?

Nu, niciodată! Eu niciodată nu vorbesc cu părinții, niciodată nu vorbesc cu mama să îi spun ce operații am. Știu câțiva! Uite, Joshua e cel care mai știe dar prietenilor mei apropiați, de suflet, nu le spun decât după ce se consumă totul pentru că ei se panichează, Joshua mă ceartă tot timpul. Îmi spune să las totul deoparte pentru că nu mai am nevoie de nimic. Dar nu le spun, nu îmi place să cerșesc milă, să îmi spună cineva: „Ai grijă!”.

După aia, mă sună toată lumea când află! Cum a fost, de exemplu, când m-am operat de cancer și după ce au fost operațiile reușite și am făcut acea hemoragie internă, din cauza unei drene scoase prost  într-un spital din România și era să mor, atunci, da, au venit toți la Istanbul și am zis „E clar! Operația asta a fost nașpa!”. Au venit toți să  mă vadă. Veneau cu diverse avioane, la diverse ore și m-am speriat. Am zis că dacă vin să mă vadă toți și zeci de prieteni, e clar! Dar de fapt ei veniseră pentru că s-au panicat foarte tare!

Ție îți mai este frică de moarte acum?

Nu cred că este un om căruia să nu îi fie frică de moarte, dar depinde cum privești, până la urma urmei asta se întâmplă! Între viață și moarte e un pasaj în care tu ca om ești într-un fel sau altul, vedetă, celebritate, un om normal. E ca o perioadă care începe și se termină la un moment dat!

E clar că pe tine te iubește Dumnezeu! Ai avut niște probleme de sănătate, ai trecut prin mai multe operații și nu te-ai lăsat doborât!

Cătălin Botezatu: Au fost stenturile, 5 operații de cancer și altele. Am fost foarte optimist și am privit totul cu încredere și credință. Eu nu știu ce înseamnă depresia. Dacă am o zi sau o oră proastă imediat mă autosugestionez, mă resetez. Sau dacă am suferit din dragoste, da, mi se întâmplă, dar nu există așa ceva, să cad în depresie. Totul pornește de la cap.

Ai inima puternică!

Cred că da! Acum după “revizia” asta chiar cred că e foarte puternică!

Când te vei întoarce în Turcia la control, să vadă doctorul dacă este totul în regulă?

Cătălin Botezatu: Până una alta, peste 6 luni pentru că vroiam să mai fac o operație pe care o aveam de făcut, o hernie care trebuia operată ca să scap și de ea dar acum doctorul mi-a spus că și dacă am o problemă la măsea trebuie să îl anunț pentru că nu am voie să fac nicio operație timp de un an sau dacă trebuie mai repede, trebuie să îl anunț. O s-o fac cât de curând să scap, când se va putea.

Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității „Spiru Haret” și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest……[ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website