„Este dovedit că este minunat pentru creier”

[ad_1]

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit care este cel mai bun ceai pentru creier. Celebrul medic susține că îl ajută să funcționeze mult mai bine.

Ceaiul care are numeroase beneficii pentru creier

Medicul Vlad Ciurea susține că ceaiul verde are foarte multe beneficii asupra sănătății, în special asupra creierului.

„Ce-i place creierului este apa, în cantităţi deloc mici, ceaiul verde şi cafeaua. În schimb, prăjelile nu fac bine creierului”, spune medicul Vlad Ciurea.

Totodată, celebrul medic atrage atenția asupra prăjelilor, dar și a alimentelor condimentate foarte rău.

„Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău”, a explicat profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg, la un post TV.

„Ceea ce-i face bine sunt apa plată şi unele tipuri de ceaiuri Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă.  El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier.  Și apa este 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu. Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă”, a mai spus medicul.

6 sfaturi pentru a-ți menține creierul sănătos. Vlad Ciurea: Eu îi zic „prăjiturica creierului”

„Orice fel de discuție, orice participare verbală, auditivă, melodie, mișcare, toate stimulează creierul. În clipă în care zaci într-un colț, acolo te găsește Dumnezeu”, spune medicul Alexandru Vlad Ciurea.

„E bine ca tu să te miști. Mișcarea face parte din ființa umană. Avem mișcarea browniană, care este în organism peste tot. Mă mișc și fac orice îmi place mie.

De exemplu mie îmi place un anumit fel de muzică. Îmi pun muzica aceea și imediat renasc. Mă simt foarte bine pe muzica latino. Fiecare cum dorește în acest lucru.

Îmi plac anumite băuturi, puțin acidulate. Nu, nu mă refer la altcool. Puțin acidulate, mă relaxează acest lucru. Deci fiecare cum îi place, dar nimic nu trebuie în cantitate mare.

Eu îi zic „prăjiturica creierului”. Dacă intervine ceva, un spectacol la operă, la teatru, o mare prăjiturică este, un tort. Dar nu mă refer la ceva dulce. Este „prăjiturica spirituală” dacă vreți, și e bine să ne-o căutăm.

Medicul Vlad Ciurea, sfaturi pentru sănătate

Să stimulezi mereu creierul, să îi dai ceva nou, o curiozitate. Avem curiozitatea locului. Căutați ceva nou, plăcut. Picătură cu picătură.

Să căutăm mereu compania în jur. Dacă găsim și o piață, este minunat, sau o piață de flori.

Muzica ne face bine la orice. Și când intru în casă, dau drumul la muzică. Toată dimineața nu ascult știri, decât să aflu cum e vremea, atât, și apoi trec numai pe muzică”, a mai spus Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Modificările la nivelul corpului și creierului sunt normale pe măsură ce îmbătrâniți. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a încetini orice declin al memoriei și pentru a reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer sau alte demențe.

Iată șase lucruri pe care le recomand pacienților mei, în ordinea importanței:

1. Faceți exerciții fizice în mod regulat

Exercițiile fizice au multe beneficii cunoscute, iar activitatea fizică regulată este benefică și pentru creier. Mai multe studii de cercetare arată că persoanele active din punct de vedere fizic sunt mai puțin predispuse să experimenteze un declin al funcțiilor mentale și au un risc mai mic de a dezvolta boala Alzheimer.

Aceste beneficii rezultă din creșterea fluxului sanguin către creier în timpul exercițiilor fizice. De asemenea, tinde să contracareze o parte din reducerea naturală a conexiunilor cerebrale care apare în timpul îmbătrânirii, inversând unele dintre probleme.

Încercați să faceți exerciții fizice de mai multe ori pe săptămână, timp de 30 până la 60 de minute. Puteți să vă plimbați, să înotați, să jucați tenis sau să faceți orice altă activitate aerobică moderată care vă crește ritmul cardiac.

2. Dormiți suficient de mult

Somnul joacă un rol important în sănătatea creierului. Unele teorii afirmă că somnul ajută la eliminarea proteinelor anormale din creierul dumneavoastră și consolidează amintirile, ceea ce vă stimulează memoria generală și sănătatea creierului.

Încercați să dormiți șapte până la opt ore consecutive de somn pe noapte, nu somn fragmentat în intervale de două sau trei ore. Somnul consecutiv oferă creierului timpul necesar pentru a consolida și stoca eficient amintirile. Apneea de somn dăunează sănătății creierului dumneavoastră și ar putea fi motivul pentru care vă puteți lupta pentru a obține ore consecutive de somn.

3. Mâncați o dietă mediteraneană

Dieta dumneavoastră joacă un rol important în sănătatea creierului dumneavoastră. Luați în considerare posibilitatea de a urma o dietă mediteraneană, care pune accentul pe alimente pe bază de plante, cereale integrale, pește și grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline. Aceasta încorporează mai puțină carne roșie și sare decât o dietă americană tipică.

Studiile arată că persoanele care urmează îndeaproape o dietă mediteraneană sunt mai puțin predispuse să aibă boala Alzheimer decât persoanele care nu urmează această dietă. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina ce părți ale dietei ajută cel mai mult la funcționarea creierului.

Cu toate acestea, știm că acizii grași omega care se găsesc în uleiul de măsline extravirgin și în alte grăsimi sănătoase sunt vitale pentru ca celulele să funcționeze corect, par să scadă riscul de boli coronariene, să crească concentrarea mentală și să încetinească declinul cognitiv la adulții în vârstă.

Medicul Vlad Ciurea: „Este dovedit că este minunat pentru creier”

4. Rămâneți activi din punct de vedere mental

Creierul tău este asemănător unui mușchi – trebuie să-l folosești sau să-l pierzi. Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține creierul în formă, cum ar fi să faceți cuvinte încrucișate sau Sudoku, să citiți, să jucați cărți sau să asamblați un puzzle. Considerați că este vorba de un antrenament încrucișat al creierului dumneavoastră. Încorporați diferite tipuri de activități pentru a crește eficiența.

Majoritatea echipelor de îngrijire a sănătății nu recomandă programele de antrenament cerebral plătite disponibile. Aceste programe promit adesea rezultate exagerate sau se concentrează pe abilități de memorare care nu sunt utile în viața de zi cu zi. Creierul dvs. poate obține un antrenament la fel de bun prin lectură sau provocându-vă cu puzzle-uri. În cele din urmă, nu vă uitați prea mult la televizor, deoarece aceasta este o activitate pasivă și nu face mare lucru pentru a vă stimula creierul, potrivit Mayo Clinic Health System.

5. Rămâneți implicat din punct de vedere social

Interacțiunea socială ajută la îndepărtarea depresiei și a stresului, care pot contribui la pierderea memoriei. Căutați oportunități de a vă conecta cu cei dragi, cu prietenii și cu alte persoane, mai ales dacă locuiți singur. Cercetările leagă izolarea de atrofierea creierului, așa că rămânerea activă din punct de vedere social poate avea efectul opus și poate întări sănătatea creierului.

6. Păstrați-vă vasele de sânge sănătoase

Sănătatea arterelor și a venelor dvs. este importantă pentru sănătatea inimii, dar este, de asemenea, esențială pentru sănătatea creierului. Faceți-vă verificați regulat tensiunea arterială, glicemia și colesterolul și luați măsuri pentru a vă menține cifrele într-un interval normal.

Creșteți activitatea fizică, adoptați o dietă mediteraneană și reduceți consumul de sodiu pentru a scădea valorile tensiunii arteriale și ale colesterolului. În cele din urmă, consumul de tutun și de alcool au și ele un impact asupra sănătății creierului, așa că nu consumați alcool decât cu moderație și nu fumați. Consumul moderat de alcool este definit ca până la un pahar pe zi pentru femei și până la două pahare pe zi pentru bărbați, potrivit DC Medical. [ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website