Este o onoare să mă aflu astăzi aici

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că a vizitat duminică trupele din satul Robotîne, de pe linia frontului din sud, pe care Kievul l-a eliberat în această vară, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

„Regiunea Zaporojie. Robotîne. Amplasamentul celei de a 65-a brigăzi mecanizate. Am vorbit cu apărătorii, le-am mulţumit şi le-am înmânat distincţii de stat”, a postat Zelenski pe reţelele sociale.

„Este o onoare să mă aflu astăzi aici”, a mai postat el. Zelenski a mai afirmat că militarii locali au „misiunea dificilă şi critică de a respinge duşmanul şi a apăra Ucraina”.

Satul Robotîne a fost eliberat în luna august a anului trecut, în cadrul unei contraofensive împotriva forţelor ruse.

Vizita preşedintelui pe linia frontului intervine într-un moment de incertitudine privind soarta şefului armatei ucrainene, Valerii Zalujnîi, scrie Reuters.

Două surse au declarat vineri că guvernul ucrainean a informat Casa Albă că intenţionează să-l destituie pe principalul responsabil militar al ţării, care supervizează războiul împotriva forţelor ruse de ocupaţie.

Posibila decizie de a-l înlătura pe Zalujnîi, care a avut ciocniri cu Zelenski în mai multe chestiuni, urmează după ce contraofensiva ucraineană de anul trecut nu a reuşit să recupereze o parte semnificativă din teritoriul ocupat de Rusia.

Cunoscut ca „generalul de fier”, Zalujnîi este extrem de popular. Înlăturarea lui a putea afecta moralul trupelor ucrainene care se luptă să păstreze poziţii pe un front de peste 1.000 km împotriva unei armate ruse care deţine stocuri mari de muniţii, mai notează Reuters.Sursa

gazduire web gazduire website