Falsul medic estetician Matteo Politi, care a desfigurat zeci de românce, a fost prins în Italia

Falsul medic estetician Matteo Politi, care a desfigurat zeci de românce, a fost prins în Italia

Matteo Politi, falsul medic estetician care a păcălit 28 de românce, a fost arestat în Italia, la Veneţia, anunță antena3.ro.

Matteo Politi era căutat de autorităţile de la noi şi a fost săltat de la hotelul la care lucra. În luna martie, a fost condamnat definitiv de statul român la 3 ani şi 10 luni de închisoare pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri.

În 2019 s-a descoperit că falsul chirurg făcea operaţii estetice, deşi nu terminase liceul.

Matteo Politi ar putea fi extrădat în România.

Matteo Politi a fost acuzat că a efectuat acte medicale fără să aibă această profesie.

„În perioada martie 2018 – 7.12.2018, inculpatul a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician asupra a nouăsprezece paciente, în cadrul unor clinici de pe raza municipiului Bucureşti.

În perioada martie 2018 – 07.12.2018, inculpatul a indus în eroare nouă persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României, folosind un numele fals şi a efectuat asupra acestora acte specifice calității de chirurg plastician-estetician, obținând astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora, în valoare de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.Sursa

gazduire web gazduire website