Femeie nevoita sa nasca in curtea spitalului din Urziceni. MOMENTUL nasterii AICI. Reactii

„Săptămâna începe cu o nouă viaţă! În această dimineaţă, în jurul orei 6,00, echipajul 97 al SAJ Ialomiţa, substaţia Urziceni, a asistat la naştere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetiţe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra, pentru profesionalism şi implicare! P.S. – Aş atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total şi nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanţa. Un caz cu happy end, dar nu toate se pot încheia aşa”, este postarea făcută de ambulanţierul care a intervenit cu echipa sa în cazul ȘOCANT de la Urziceni care a uluit întreaga țară luni dimineață- cazul tinerei mame nevoită să nască în curtea spitalului din localitatea ialomițeană.

 Abia treziți în (nu… din, pentru că sarbanda continuă!) coșmarul azilelor groazei din Ilfov și nu numai, românilor li se servește o situație abracadabrantă, care,de altfel, la rându-i continuă seria atâtor situații-limită și tragedii provocate de sistemul nostru sanitar. De data asta, aflăm cluni,în zori, o tânără la un pas (la propriu) să nască nu e primită în Spitalul din Urziceni, ci… „sfătuită” să plece în altă parte, deși… se vedea clar că travaliul era pe cale să înceapă.

 Femeia iese din spital și se întinde pe jos, simțind că bebelușul se grăbește să vină pe lume… Noroc că ambulanțasosește în timp ultil pentru a continuaprocedurile cât decât în prezența personalului medical, pentru siguranța copilului și a mamei. Dar nașterea si face pe jos, în curtea SPITALULUI. Adicătelea, chiar… nu era un pat, o targă, ceva, ÎN SPITAL, ca femeia să nască în condiții acceptabile?  La gestul de a fi dată pur și simplu afară,în starea ei, putea face un șoc ce putea afecta și viața coplașului și… viața ei. Ce vrem să spunem e că… aici nu e vorba numai de… mult-citatul și incriminatul sistem sanitar, ci și de… (NE)OMENIA și (I)RESPONSABILITATEA personalului medical care trebuia să intuiască ce ar puteasă se întâmple și să acționeze cu discerământ, cu RESPONSABILITATE…. cu…. OMENIE!

 Reacțiile, însă, na-u întârziat să apară!

Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „Am vazut imaginile de la Urziceni. (…) Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie şi vom pune la dispoziţie toate informaţiile pe care le avem, precum şi măsurile care au fost luate în cazul în care ele se impun”.

Ulterior, ne-a parvenit informația conform căreia managerul Spitalului Municipal din Urziceni, precum şi medicul de gardă şi asistenta care se aflau în tură atunci când s-a prezentat femeia în travaliu care nu a fost primită în unitatea sanitară au fost sancţionaţi cu amenzi, a declarat, luni, şeful Inspecţiei Sanitare de Stat, Mioara Comana.

„Colegii mei au sancţionat managerul spitalului pentru neorganizare cu 4.000 de lei. Menţionez că sancţiunea este maximă ca persoană fizică. Există şi sancţiune de 30.000 de lei, dar asta ar trebuie să o dai spitalului şi efectiv banii să îi luăm din propriul buzunar sau din medicamentele bolnavilor ca să plătim o asemenea amendă. A fost sancţionată doamna asistentă care nu a respectat procedurile de examinare şi investigare, să solicite medicul tot cu 4.000 de lei. Şi medicul de gardă pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile. Colegii mei sunt în continuare în control, pentru că şi domnul director medical avea atribuţii la fel ca şi doamna manager, dar înţeleg că între timp s-a internat într-un spital şi este în concediu medical”, a afirmat Comana, într-o conferinţă de presă organizată în regim de urgență la Ministerul Sănătăţii.

Acum, mămica și copilașul sunt internați la Spitalul Județean Slobozia și sunt îngrijiți cum se cuvine. Din fericire, printr-un mare noroc, întâmplarea s-a terminat „cu bine”… dar dacă nu putea interveni ambulanța la timp? Și aici nu facem intenționat ca în povestea cu drobul de sare, ci dimpotrivă. Tocmai pentru că sunt deja multe, prea multe chiar, situații teribile, care lasă corijent sistemul sanitar dar și pe mulți la chestia aia… ciudată și rară… OMENIA…

foto: ziare.com

Sursa

gazduire web gazduire website