Florin Dumitrescu, rețetă de plăcintă de mere. Juratul de la Chefi la cuţite a dezvăluit ce ingredient secret foloseşte

[ad_1]

Florin Dumitrescu are un program destul de încărcat, dar niciodată nu îşi neglijează fanii. Ori de câte ori are puţin timp liber, juratul de la Antena 1 vine în ajutorul celor care îl urmăresc cu sfaturi în bucătărie. Recent, le-a dezvăluit gospodinelor secretul său pentru o plăcintă de mere delicioasă.

Florin Dumitrescu a reuşit de-a lungul timpului să adune alături de el o comunitate impresionantă de fani. Internauţii aşteaptă cu nerăbdare ca celebrul bucătar să le dezvăluie din reţelele sale gustoase şi uşor de reprodus, dar şi diferite trucuri pe care doar el le cunoaşte.

Iată cum prepară juratul de la Chefi la cuţite plăcinta de mere.

„Ca plăcinta de mere să fie perfectă, trebuie să punem și iaurt cu grăsime de 10% peste ea. Începem cu merele, care sunt spălate și trebuiesc doar tăiate. Vom găti totul în tigaie, după are flambăm cu coniac și lăsăm foarte puțin la scurs, să se răcească. Închidem totul într-un aluat de foitaj și lăsăm totul la cuptor”, a dezvălui Florin Dumitrescu, în urmă cu ceva timp.

Modul de preparare pas cu pas

În reţeta clasică, merele sunt rase şi călite, însă Florin Dumitrescu preferă să felieze fructele în cuburi mai mari, astfel încât să se bucure din plin de gustul lor dulce. Modul de preparare este unul simplu, de aceea nu vei pierde mult timp în bucătărie.

„Am tăiat merele, punem unt în tigaie, iar după ce se încinge adăugăm merele cuburi. Punem și două linguri de zahăr, scorțișoara. Îmi place ca într-o plăcintă de mere, mărul să fie mereu tăiat mai mare, e mai drăguț ca textură să avem ce să mestecăm. Punem coniac, ca să flambăm. Cât se gătesc merele, ne pregătim pentru plăcinte. Pregătim două ouă, le batem si desfacem aluatul de foitaj. Îl punem în tavă, cuptorul e deja întins la 180 de grade și haideți să facem plăcinta. Punem merele pe o latură, după care închidem. Tăiem excesul de aluat și întoarcem marginile către interior. Întindem oul peste aluatul de foitaj și băgăm la cuptor”, a mai spus celebrul chef bucătar.

Ingredientul secret pe care îl foloseşte Florin Dumitrescu

Compoziţia trebuie să stea în cuptor timp de aproximativ 45 de minute. Apoi se lasă la răcit, se feliază şi se serveşte. Dar, aşa cum dezvăluia la început, reţeta sa de plăcintă de mere nu este completă fără o lingură de iaurt.

„Lăsăm la cuptor 45 de minute. Plăcinta de mere este gata, iar acum trebuie doar să o mai tăiem, să o punem în farfurie și să-i adăugăm elementul surpriză: iaurtul de 10% grăsime. Aceasta este plăcinta mea de mere. Vă urez spor la gătit și poftă bună”, mai spune Florin Dumitrescu.

 

Sursă foto: social media

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……[ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website