Înfiorător! Cinci angajate ale unui centru pentru copii cu dizabilităţi, reţinute pentru că ameninţau cu moartea, înjoseau şi înjurau beneficiarii

Înfiorător!  Cinci angajate ale unui centru pentru copii cu dizabilităţi, reţinute pentru că ameninţau cu moartea, înjoseau şi înjurau beneficiarii

Cinci femei angajate pe posturi de terapeut în cadrul unui centru aparţinând unei asociaţii cu rol de integrare a copiilor cu dizabilităţi în societate, prin terapie recuperatorie, au fost reţinute de către procurorii suceveni care le suspectează de repetate agresiuni asupra copiilor cu care ar fi trebuit să facă terapie. Printre acţiunile la care au fost supuse victimele se numără agresiuni verbale, ton ridicat şi agresiv, ameninţări cu acte de violenţă şi moartea, înjosirea victimelor, injurii, loviri repetate, smucituri agresive, lipsa de supraveghere, reacţii autoritare, sau diverse corecţii fizice. Conform procurorilor, victimele sunt copii care nu puteau comunica părinţilor traumele la care erau supuşi.

„În fapt, în perioada 07 – 09 august 2023 fiecare dintre cele 5 inculpate, în calitate de terapeuţi, în momente diferite, au exercitat acte de violenţă asupra uneia sau mai multor victime minore, copii cu dizabilităţi aflaţi în centru. Actele de violenţă au vizat în total 5 victime minore şi au fost de diferite tipuri, respectiv lovituri cu palma în diferite zone ale corpului, smucituri agresive, tras de păr. În sarcina fiecărei inculpate s-au reţinut fapte separate, în funcţie de numărul victimelor şi al actelor materiale, comise la date diferite. Totodată, s-a reţinut că, în aceeaşi perioadă, fiecare dintre cele 5 inculpate au pus în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, dezvoltarea fizică şi intelectuală a uneia sau mai multor victime minore, copii cu dizabilităţi. În mod similar, în sarcina fiecărei inculpate s-au reţinut fapte separate, în funcţie de numărul victimelor şi al actelor materiale, comise la date diferite. Măsurile şi tratamentele care constituie rele tratamente şi care au fost reţinute în sarcina inculpatelor au vizat în total 5 victime minore şi au fost din cele mai diverse: agresiuni verbale, ton ridicat şi agresiv, ameninţări cu acte de violenţă şi moartea, înjosirea victimelor, injurii, loviri repetate, smucituri agresive, lipsa de supraveghere, reacţii autoritare, diverse corecţii fizice aplicate pentru ca minorii să execute întocmai dispoziţiile date”, se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii au reţinut de asemenea, pe parcursul anchetei, că „inculpatele au profitat de starea de vădită vulnerabilitate determinată de vârsta fragedă şi starea de sănătate a victimelor, precum şi de imposibilitatea acestora de a comunica părinţilor traumele la care au fost supuşi din partea unor persoane pretins calificate, care ar fi trebuit să le ofere terapie, siguranţă şi protecţie”.

Cele cinci femei sunt reţinute, iar miercuri vor fi prezentate unui complet de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.Sursa

gazduire web gazduire website