Inspecția Judiciară va examina amănunțit dosarele privind deținerea de substanțe interzise

Inspecția Judiciară va verifica la nivel național dosarele în care se fac cercetări pentru deținere de substanțe interzise și infracțiuni săvârșite sub influența acestora, informează Rador.

Decizia a fost anunțată în contextul tragediei de la 2 Mai, unde un șofer de 19 ani, aflat sub influența mai multor droguri, a ucis doi tineri și a rănit alți trei. El fusese oprit în trafic de polițiști cu circa trei ore înainte de producerea accidentului și dus la secție, unde, după un rezultat negativ pentru alcool, a fost lăsat să plece fără a fi supus și unui test pentru droguri.

Potrivit DIICOT, Vlad Pascu a fost cercetat în două dosare pentru deținere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu, prima dată la 13 ani. Acest dosar a fost închis cu motivarea că minorul sub 14 ani nu răspunde penal, iar în al doilea caz ancheta a fost închisă și soluția confirmată de tribunal din diferite considerente, precum cuantumul pedepsei, infracțiunea se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la 2 ani sau cu amendă. Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, este de părere că abordarea problematicii privind consumul de droguri trebuie făcută interdisciplinar, iar prevenția are un rol foarte important în reducerea numărului de consumatori, mai ales în rândul tinerilor.

El a afirmat la TVR Info că este necesară producerea cât mai rapid a disciplinei „Educație pentru sănătate în școli”, în cadrul căreia să fie abordate și metode de prevenție în ceea privește consumul de stupefiante.Sursa

gazduire web gazduire website