Înţelegem situaţia dânşilor, este legitimă

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, afirmă că ”înţelege” nemulţumirea angajaţilor din Casele teritoriale de Pensii cu privire la veniturile pe care le primesc, în comparaţie cu alţi angajaţi din sistemul bugetar. În acest context, ministrul anunţă că va ”căuta soluţii” pentru a găsi ”un echilibru între posibilităţile de astăzi ale României şi importanţa muncii pe care dânşii o fac”, potrivit news.ro.

”Îi rog pe colegii de la Casele teritoriale de Pensii să aibă încredere. Cunoaştem foarte bine situaţia dânşilor, înţelegem situaţia dânşilor, este legitimă fiindcă nemulţumirea domniilor lor este raportarea la alte categorii din sistemul public care au venituri mai mari decât ale dânşilor la aceeaşi muncă, la muncă de aceeaşi complexitate şi de aceeaşi importanţă socială. Din păcate, în aplicarea legii salarizării unitare avem trei categorii de intervenţii: fie pe cale legislativă, fie pe cale administrativă, respectiv pe cale judecătorească prin care anumite categorii au obţinut drepturi în plus. Şi atunci, colegii noştri, în mod legitim, spun: şi noi, cei de la Casele teritoriale de Pensii, care avem o muncă dificilă, cu mare responsabilitate, ne dorim venituri mai mari. Înţelegem asta şi sigur că vom căuta soluţii astfel încât să găsim între posibilităţile de astăzi ale României şi importanţa muncii pe care dânşii o fac un echilibru”, a declarat Simona Bucura Oprescu, luni seară, la TVR Info.

Ea a făcut un apel către angajaţii Caselor de Pensii ”să aibă încredere şi să-şi facă cu aceeaşi seriozitate munca”.

Ministrul a precizat că ”motivarea” angajaţilor din Casele de Pensii ”este esenţială” în procesul de digitalizare a dosarelor de pensii.Sursa

gazduire web gazduire website