Investitii „cu piciorul pe acceleratie” pentru doua mari spitale din Nord-Est! DETALII…

[ad_1]

Investiții majore în domeniul sănătății- DOVADĂ: Ministrul de resort, Alexandru Rafila, împreună cu secretarul de stat, Alexandru Rogobete, au mers astăzi la Bacău și Vaslui pentru a semna finanțarea extinderii spitalelor municipale, bani fiind asigurați din PNRR. Cele două fac parte din list celor 27 de unităţi medicale şi spitale ce vor fi construite, renovate şi dotate cu bani din PNRR (aproape 2 miliarde de euro).

Concret, la Bacău este vorba de finalizare proiectării și execuției Pavilionului Municipal Bacău și integrarea noii componente în ansamblul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău, o investiție de 245 milioane lei (aproape 50 de milioane de euro).

 Pe de altă parte, la Vaslui, investiția evaluată la 325 de milioane de lei (65 de milioane de euro) este alocată construirii a două noi corpuri.

“Cele doi noi proiecte completează garnitura celorlalte unități (19) de la nivelul întregii țări semnate deja, urmează să le semnăm și pe restul în perioada următoare”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.[ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website