Istoria sandalelor prezentate de Littleshoes.ro

Sandalele sunt o simpla acoperire pentru picioare, cu varf deschis, care a facut parte din aproape fiecare cultura din lume. Sunt cea mai simpla forma de pantof, cu cea mai lunga istorie de la oamenii cavernelor din neolitic la Roma antica, la Japonia feudala, la turistul modern. Istoria sandalelor prezinta barbati si femei purtatoare de sandale in unele dintre cele mai legendare evenimente ale istoriei: cuceririle lui Alexandru cel Mare si Iulius Cezar, nasterea filozofiei la Atena, cuceririle musulmane, incercarile evreilor biblici.Cea mai veche piesa de incaltaminte cunoscuta este o sandala care dateaza de aproximativ 10.900 de ani din prezent. A fost gasit pe un sit din statul american modern Oregon. Sandala a fost facuta din scoarta de salvie impletita. Se crede pe scara larga ca sandalele au fost dezvoltate independent in multe culturi preistorice, aproximativ in acelasi timp.

Majoritatea popoarelor europene, din Levant, din Asia de Est si din nativii americani au posedat incaltaminte in epoca neolitica tarzie. Cu toate acestea, datorita naturii organice a materialelor, fiind in principal materie vegetala si piele, dovezile arheologice sunt relativ rare. O exceptie de la aceasta este Egiptul antic, deoarece mormintele marilor faraoni contineau multe exemple bine conservate si decorate.

Lumea antica a marilor imperii mediteraneene ii placea foarte mult sandalele. Clima calda si uscata din Spania, Italia, Grecia si Orientul Apropiat au fost perfecte pentru pantofii respirabili. Desi pantofii inchisi erau cunoscuti de majoritatea popoarelor antice, in general, trebuie sa fi fost fie prea scumpi, incomozi sau demodati .

Unul dintre cele mai cunoscute exemple ale perioadei de timp este clasica sandala romana. Versiunea militara, numita Caligae, este cea mai emblematica, cu cleme metalice infipte in talpi pentru aderenta si stabilitate.

O sandala cu aspect ciudat, dar raspandita a epocii, este sandala asiriana cu varful rasturnat. Se presupune ca frontul curbat este pentru a ajuta mersul pe jos, poate pe teren nisipos.

Grecii antici au preferat o varietate de tipuri de sandale, de obicei indicand rangul sau profesia ta. Ca majoritatea modei, cele mai ornamentate sau complicate insoteau de obicei o statie mai inalta. In special, grecii sunt unul dintre primii care au adaugat platforme la talpa de obicei menite sa sporeasca statura purtatorului sau sa reflecte rangul.

Sandalele lumii antice erau practic omniprezente, mai ales printre clasele mai sarace. Putini erau cei care isi puteau permite macar o simpla sandala din piele dura. Putem presupune ca majoritatea a trebuit sa se multumeasca cu sandale simple tesute din orice material local pe care l-au gasit.

Littleshoes.ro va invita sa descoperiti cea mai moderna si mai eficienta gama de sandale pentru copii.

Littleshoes.ro doar calitate pentru copii dumneavoastra !

gazduire web gazduire website