Iulian Dumitrescu contestă controlul judiciar luat la cererea DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, plasat sub control judiciar în dosarul în care este urmărit penal pentru luare de mită şi fals în declaraţii, contestă în instanţă măsura impusă de procurorii DNA în ceea ce îl priveşte. Prin ordonanţa emisă de procurori, lui Dumitrescu i se interzice să exercite funcţia administrativă pe care o ocupă la nivelul CJ Prahova.

Iulian Dumitrescu a contestat, la Tribunalul Bucureşti, măsura controlului judiciar luată de procurorii DNA în ceea ce îl priveşte, au declarat pentru News.ro surse judiciare. Potrivit acestora, până la ora transmiterii acestei ştiri DNA nu a primit nicio informare oficială din partea instanţei de judecată cu privire la un astfel de proces, însă Tribunalul a solicitat parchetului documente legate de situaţia lui Dumitrescu.

Nici pe portalul instanţelor de judecată nu a fost publicat numărul de dosar alocat acestei speţe.

DNA l-a plasat sub control judiciar, în 1 februarie, pe Iulian Dumitrescu, în dosarul în care el este cercetat pentru luare de mită şi fals în declaraţii, iar sora sa şi soţul acesteia sunt urmăriţi penal pentru complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro că, prin ordonanţa emisă de DNA, lui Iulian Dumitrescu i se impun mai multe interdicţii, inclusiv aceea de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, calitate în care ar fi comis faptele pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de el.

Iulian Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei. Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării societăţii comerciale de la Lambrea i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Preşedintele CJ Prahova este, de asemenea, suspectat că a omis să treacă, în trei dintre declaraţiile de avere pe care le-a completat, sume importante de bani care ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate şi bunuri de lux achiziţionate din afara ţării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidenţial de lux.Sursa

gazduire web gazduire website