liderul partidului de extremă dreaptă din Olanda a fost lovit în cap cu o sticlă de bere, la un miting electoral

VIDEO șocant: liderul partidului de extremă dreaptă din Olanda a fost lovit în cap cu o sticlă de bere, la un miting electoral

Thierry Baudet, liderul unui partid politic de extremă dreaptă din Olanda, a fost agresat în timpul unui eveniment de campanie cu două zile înainte de alegerile naționale, informează Reuters.

Într-o declarație, Forumul pentru Democrație al lui Baudet (FvD) a declarat că acesta a fost lovit în ceafă cu o sticlă de bere și lovit la tâmplă. Imaginile cu incidentul, care a avut loc într-un bar, circulă pe rețelele de socializare, alături de imagini cu poliția care arestează un suspect afară. Motivul nu a fost cunoscut.

Baudet a fost dus la un spital din Groningen pentru tratament pentru ceea ce partidul său a spus că par a fi răni ușoare, dar a fost forțat să anuleze o apariție mai târziu luni.

Atacul a atras condamnarea ca fiind „total inacceptabil” din partea prim-ministrului în exercițiu Mark Rutte, care nu este candidat la alegerile din 22 noiembrie.

Context

Partidul FvD al lui Baudet este cunoscut drept euro-sceptic, naționalist olandez și anti-imigrație. Se estimează că va câștiga patru sau cinci locuri în parlamentul olandez format din 150 de membri.Sursa

gazduire web gazduire website