LIVE TEXT Război în Ucraina, 22 august

Ucraina are nevoie de 128 de avioane de luptă pentru modernizarea flotei sale și pentru a obține un avantaj semnificativ în cer, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene, Iuri Ignat. Introducerea avioanelor occidentale ar aduce forțelor ucrainene superioritatea aeriană în teritoriile ocupate. Ignat a subliniat că dominația în spațiul aerian este esențială pentru succesul pe teren. De asemenea, a menționat că 70 de ucraineni au ajuns în Danemarca pentru a se pregăti pe avioane F-16, inclusiv piloți și ingineri care învață să întrețină echipamentele occidentale.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina în timpul zilei de marți, 22 august 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 22 august, ora 01.00: ‘Rusia neagră’ – Noua misiune asumată de Prigojin și Grupul Wagner

Canalele de Telegram legate de grupul de mercenari Wagner au publicat luni seara o înregistrare video în care liderul lor, Evgheni Prigojin, apare în haine militare, într-un peisaj aparent arid, şi spune că este în Africa, unde „lucrează” la peste 50 de grade pentru a face Rusia „şi mai mare”, pe toate continentele.

Este a doua apariţie video a lui Evgheni Prigojin după revolta eşuată împotriva conducerii de la Moscova.

Continuarea aici

content-imageSursa

gazduire web gazduire website