LIVE TEXT Război în Ucraina, 24 august

Prigojin a murit în urma prăbușirii avionului său, iar generalul Surovikin a fost demis din funcția de comandant al forțelor aerospațiale ruse. În iunie, blogerii ruși au speculat că Surovikin și adjunctul său au fost arestați sub acuzații de trădare, sugerând că ar fi fost implicați într-un plan de asalt asupra Moscovei coordonat de Prigojin. Demiterea lui Surovikin este o noutate majoră în contextul revoltei eșuate.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina în timpul zilei de joi, 24august 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 24 august, ora 02.30: Vladimir Putin a vorbit despre finalul războiului din Ucraina: ce îl motivează pe liderul de la Kremlin

Acțiunile Federației Ruse în timpul războiului din Ucraina sunt dictate de dorința de a pune capăt războiului, „dezlănțuit de o serie de țări occidentale” și „sateliții lor”, a declarat președintele rus Vladimir Putin, vorbind la o reuniune a liderilor BRICS.

„Rusia a decis să sprijine oamenii care luptă pentru cultura lor, pentru tradițiile lor, pentru limba lor, pentru viitorul lor. Acțiunile noastre în Ucraina sunt dictate de un singur lucru – să punem capăt războiului care a fost dezlănțuit de Occident și sateliții lor în Ucraina împotriva oamenilor care trăiesc în Donbas”, a spus Putin, citat de TASS.

Continuarea aici

content-image

 Sursa

gazduire web gazduire website