LIVE TEXT Război în Ucraina, 25 august

Conform unor canale Telegram rusești, există posibilitatea ca în avion să fi fost amplasată o bombă, iar principalul suspect este pilotul personal al lui Prigojin. Aeronava s-a prăbușit ca urmare a unui presupus complot de asasinare, însă, conform oficialilor americani, prăbușirea nu pare să fi fost provocată de o rachetă sol-aer. Evaluările preliminare ale guvernului american, deși incomplete, sugerează că fie o bombă a detonat în avion, fie o altă formă de sabotaj a dus la prăbușire, potrivit The Wall Street Journal. Canalele sociale asociate grupului Wagner și Prigojin au susținut că aeronava a fost doborâtă de o rachetă antiaeriană rusă.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina în timpul zilei de vineri, 25 august 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 25 august, ora 01.00 – Ungaria va iniţia prelungirea interdicţiei la importul de cereale ucrainene

Ungaria va iniţia prelungirea de către Uniunea Europeană a interdicţiei la importul de cereale ucrainene, care expiră pe 15 septembrie – a anunţat joi, la Budapesta, ministrul coordonator al Administraţiei premierului Ungariei, anunță Rador.

În cadrul unui briefing al guvernului, Gergely Gulyás a precizat: în cazul în care se va primi un răspuns negativ, Ungaria va introduce aceleaşi măsuri la nivel naţional care au fost adoptate alături de Bulgaria, Polonia, România şi Slovacia, înainte de interdicţia adoptată de UE.

Continuarea aici

content-image

 Sursa

gazduire web gazduire website