Lupte crâncene în Zaporojia – Rușii ar fi suferit pierderi substanțiale

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a raportat că pierderile rusești în vestul Zaporijiei au crescut semnificativ în ultimele zile, după luptele intense în direcția Tavriisk.

Purtătorul de cuvânt al Grupului de forțe Tavriisk al Ucrainei, colonelul Oleksandr Shtupun, a declarat că forțele ruse au suferit 313 victime pe 18 septembrie și că aceasta este semnificativ mai mare decât pierderile estimate în ultimele două zile, care au fost de aproximativ 200 de soldați în fiecare zi.

Potrivit lui Shtupun, forțele aeriene ruse (VDV) desfășoară operațiuni defensive în zona Tavriisk și vestul regiunii Zaporizhzhia, în timp ce detașamentele „Storm-Z” cu condamnați recrutați au sosit pentru a sprijini VDV.

ISW a raportat anterior că unitățile Diviziei a 7-a Gărzii Munte VDV din Rusia și Diviziei a 76-a Gărzii VDV au desfășurat contraatacuri împotriva Robotyne eliberată din Ucraina, ceea ce a dus probabil la rate ridicate de uzură.

Unitățile „Storm-Z” sunt evaluate de ISW ca având o eficiență limitată în luptă și „probabil că vor oferi apărării ruse din vestul regiunii Zaporizhzhia o putere de luptă marginală”.

 Sursa

gazduire web gazduire website