„Mănânc pufuleți în cadă și…”

[ad_1]

Cristina Joia de la Visuri la Cheie se încarcă cu multă emoție și stare de tristețe de la familiile cu care filmează. Aceasta reușește însă să-și schimbe starea când ajunge acasă și se relaxează.

Merge la film, la concerte, la operă, pictează, mănâncă pufuleți în cadă sau înghețată la 12 noaptea când se închid gelateriile. Așa reușește Cristina Joia se detașeze după filmările de la Visuri la Cheie. La finalul lor însă, trăiește o mare satisfacție când vede fericirea pe chipul oamenilor pe care i-a ajutat împreună cu colegii ei.

Cristina Joia de la Visuri la Cheie: „Am reușit să nu am conflicte cu nimeni în toți anii aceștia de Visuri”

Cristina, ați început filmările de câteva luni. Cum e atmosfera în sezonul 10 Visuri la cheie?

Eu nu știu când au trecut 6 ani și nu simt că acest proiect are 10 ani… E bucuria și responsabilitatea acestei cifre. Dar eu simt entuziasm și multă energie, ca și acum am fi în sezonul 2 sau 3!

Poate și pentru că nu facem ceva repetitiv. Fiecare poveste e diferită, fiecare amenajare are alt concept, e în altă parte a țării. Si atunci starea e de descoperire și provocare continuă.

Suntem deja la casa de la zero care este cel mai important proiect al sezonului. Nu pot să vă spun mai multe decât că va fi o poveste incredibilă și vă veți raporta altfel la generația de adolescenți după ce veți vedea emisiunea.

Cum te înțelegi cu ceilalți trei colegi? Echipa voastră este deja sudată, nefiind oameni noi în acest sezon.

Absolut minunat, eu am reușit să nu am conflicte cu nimeni în toți anii aceștia de Visuri. Pentru că dacă tu ești bine cu tine, nu ai ego, orgolii, atunci lucrurile merg. În plus, pentru mine e mai importantă atmosfera în care lucrez decât să am dreptate într-o anumită privință.

„La început îmi era foarte greu tocmai pentru că încercam să mă detașez și nu reușeam tot timpul. Eram confuză și mă simțeam vinovată”

Am noroc că suntem toți oameni cu simțul umorului, ne distrăm la filmări. Am o grămadă de filmulețe și foto peste care mă uit uneori când nu sunt cu ei și mor de râs. Proiectul acesta unește foarte mult oamenii pentru că trăiești împreună aceleași emoții, împarți situații de criză, faci totul împreună. Si chiar e despre familiile la care ajungem și nu despre fiecare dintre noi ca designer.

Cum te detașezi de emoțiile pe care le trăiești la filmări? De câte ori te-ai găsit acasă cu o stare de tristețe când ai revenit de la o zi în care ai fost alături de familiile din emisiune?

La început îmi era foarte greu tocmai pentru că încercam să mă detașez și nu reușeam tot timpul. Eram confuză și mă simțeam vinovată și față de cei dragi de acasă că nu puteam să fiu brusc veselă după ce ținusem copii bolnavi de cancer în brațe la emisiune.

Dar apoi am înțeles că, de fapt, răspunsul nu e să te detașezi de suferință. Cu cât încerci să respingi ceva, acel ceva vine ca un bumerang înapoi până înțelegi care e lecția. Și lecția că în viața asta trebuie să accepți, nu să ocolești, să treci prin durere, nu pe lângă durere. Abia atunci totul capătă sens, suntem făcuți și din tristețe și din bucurie. Si dacă tu ai pace în interior, îți găsești echilibrul și în mijlocul furtunii. Asta e lecția pe care Simona, copilul care acum e înger, mi-a dat-o.

Cristina Joia de la Visuri la Cheie: „Am tot felul de plăceri vinovate, gen mănânc pufuleți în cadă sau înghețată prin oraș la 12 noaptea când se închide gelateria”

Cum arată o zi din viața ta când nu ești pe șantier, la filmări?

Surpriză, muncesc mult și în rest:)) Primul lucru pe care îl fac dimineața este să fiu recunoscătoare că începe o nouă zi. Sună a clișeu, dar realmente cu starea asta pornesc ziua.

Eu iubesc design-ul și, pentru mine, asta e un mod de a trăi, așa că aproape tot ce fac are legătură cu asta. Am proiecte de amenajări independente de Visuri, sunt tare fericită când termin o casă și fac ședință foto. E ca și cum copilul a crescut, acum se duce în lume:)  E o satisfacție că tu creezi un spațiu în care o familie va trăi atâtea.

Pictez pentru proiectele mele sau colaborez cu alți arhitecți care includ arta mea în amenajări.

Petrec timp cu cei dragi (inclusiv cei cu 4 picioare:), îmi place să mă pierd prin muzee, merg la Operă, teatru, cinema (insist să vad filmele bune la Cinema și nu acasă). Citesc pe terasă, alerg prin parc (nu am timp de sală și nici nu îmi place), merg la concerte (alternativ, jazz, rock). Am tot felul de plăceri vinovate, gen mănânc pufuleți în cadă sau înghețată prin oraș la 12 noaptea când se închide gelateria.

Cristina Joia, vacanță în Barcelona și Marbella

Știm că ai un program încărcat, dar ai și planuri de vacanță pentru această vară?

Am fost câteva zile în Italia (noi filmând toată vara și eu fiind în toate edițiile, nu pot să plec mai mult de 4, 5 zile. Urmează să plec la Barcelona și Marbella și apoi în august la Stockholm, dar așa câteva zile între filmări. Eu de 6 ani nu am vacanțe în sensul real al cuvântului vara, doar iarna când nu filmăm. Dar nu o iau ca pe o năpastă, ci ca pe ceva firesc. Asta e etapa în care sunt acum și la pachet cu împlinirile acestui proiect, e firesc să fie și responsabilități.

Foto: Pro Tv

Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A……[ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website