Mesaje, urări, sms-uri de Sfântul Gheorghe. Cele mai frumoase felicitări pe care poți să le trimiți oamenilor dragi

[ad_1]

Mesaje, urări, sms-uri de Sfântul Gheorghe. Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 23 aprilie pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Un nou prilej de bucurie pentru cei aproape un milion de români care își serbează onomastica. 

Mesaje și urări de Sfântul Gheorghe

Cu siguranță fiecare dintre noi avem în cercul de cunoștințe cel puțin o persoană care își serbează onomastica de Sfântul Gheorghe. Chiar dacă în această perioadă nu putem fi alături de sărbătoriți, le putem face o surpriză plăcută prin intermediul mesajelor și al felicitărilor. V-am pregătit o listă cu cele mai simpatice urări pe care le puteți adresa celor dragi, cu ocazia zilei de nume.

  • ”Să învingi fiecare balaur care îți va ieși în cale! La mulți ani!”
  • ”La mulți ani cu veselie, sănătate pe vecie, casa plină de bucate, dragoste pe săturate, bani la greu, noroc cu carul, la mulți ani și sus paharu”
  • ”La mulți ani, Gheorghe și sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale.”
  • ”La multi ani și fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!”
  • ”Fie ca Sfântul Gheorghe, pe care îl reprezinți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară. La mulți ani!”
  • ”Să ai parte de sănătate, multe realizări și să te bucuri de aceasta zi frumoasă mereu! La mulți ani, de Sfântul Gheorghe!”
  • ”În zi de mare sărbătoare a Ortodoxiei, pentru că porţi numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, îţi urez multă sănătate şi fericire. La mulți ani!”
  • ”Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire și prosperitate. La multi ani, Gheorghe!”

Cine își serbează onomastica de Sfântul Gheorghe

Sfântul Gheorghe este sărbătorit în fiecare an pe data de 23 aprilie. În România, sunt înregistrați peste 900.000 de oameni care poartă acest nume sau derivate din el. Astfel, nu doar cei care au numele Gheorghe sunt sărbătoriți în această zi astăzi. De asemenea, și bărbații care poartă numele de George, Gică, Gelu și femeile care se numesc Georgeta, Geta, Gina sau Georgiana își serbează astăzi onomastica.

Trebuie știut faptul că atunci când 23 aprilie pică în Săptămâna Mare, această zi nu se sărbătorește. Pentru biserică, este zi aliturgică, adică nu se săvârșește Sfânta Liturghie. Slujba pentru această sărbătoare se va ține, de obicei, în a doua zi de Paște.

Așa s-a întâmplat, de exemplu, anul trecut, când Paștele a picat pe data de 28 aprilie, iar Sfântul Gheorghe ar fi trebuit să se sărbătorească marți, în Săptămâna Patimilor. Nu a fost însă pentru prima dată când Sfântul Sinod a hotărât să mute această sărbătoare în altă zi. La fel s-a întâmplat și în anii 1965, 1970, 1976, 1981, 1992, 1997, 2003, 2008 și în 2011.

Citește și: Mesaje de Florii. Cele mai frumoase SMS-uri, urări și felicitări pe care poți să le trimiți oamenilor dragi

 

Sursa foto: Arhiva Ciao

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In……[ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website