Mesajul premierului Marcel Ciolacu cu ocazia Zilei Imnului Național al României

[ad_1]

Premierul României, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Național al României în care a punctat că „Deşteaptă-te române!” unește, inspiră și ne poartă cu gândul acasă.

„Deşteaptă-te române!” a fost imboldul care a mobilizat şi unit românii în 1989 să lupte pentru libertate. Astăzi, Imnul Naţional face cunoscut numele României în lume prin performanţele românilor excepţionali. Indiferent unde ne aflăm, „Deşteaptă-te române!” inspiră, uneşte şi ne poartă cu gândul acasă, la valorile şi idealurile naţionale. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Imnului Naţional!”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, ”în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne”.

„Deșteaptă-te române!” a fost ales Imn Național al României după Revoluția din decembrie 1989

În data de 29 iulie 1848, la Râmnicu Vâlcea,un grup de tineri entuziaşti intonau poemul patriotic Un răsunet al lui Andrei Mureşanu, transformându-l în Deşteaptă-te, române! – imnul Revoluţiei Paşoptiste. Imediat după Revoluția din decembrie 1989, Deșteaptă-te române! a fost ales Imn Național al României.

Primul imn oficial al României datează din 1862, din timpul lui Alexandru Ioan Cuza. Era denumit „Marș triumfal/primirea steagului și a Măriei Sale, prințul domnitor”.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In……[ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website