‘Messi este primul geniu al secolului XXI, Maradona a fost ultimul din secolul XX’ (Valdano)

Fostul fotbalist argentinian Jorge Valdano, campion mondial în Mexic în 1986, a declarat, miercuri, că Lionel Messi actualul jucător al echipei Inter Miami, este „primul geniu al secolului XXI”, aşa cum fostul său coechipier Diego Armando Maradona a fost „ultimul din secolul XX”, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

„Să începem de la bază. Am văzut în Messi un geniu, indiscutabil din primul minut. Ne aflăm în faţa unui geniu, primul din secolul XXI. Aşa cum Diego a fost ultimul din secolul XX”, a declarat fostul fotbalist reconvertit în comentator de televiziune şi antrenor, printre altele la Tenerife şi Real Madrid, în cursul unui interviu acordat canalului sportiv ESPN din Argentina.

Câştigător a două titluri de campion al Spaniei şi al Cupei UEFA ca fotbalist la Real Madrid, Valdano a indicat că nu „există două genii egale” şi că, începând cu acest lucru, Messi şi Maradona „sunt modele distincte de genialitate”.

„Mulţi factori influenţează jocul, de exemplu pasiunea. Diego avea o putere enormă în asta. În schimb, pe Leo îl caracterizează sângele rece, inteligenţa sa, parcă se distanţează de joc pentru a-l analiza mai bine”, a mai spus Valdano.

În ceea ce priveşte performanţa sa la Cupa Mondială din Qatar, Valdano a precizat că Messi „a fost o demonstraţie de talent, un geniu complet”.Sursa

gazduire web gazduire website